Päeva trennikoormus tööleminekuga

Rivo Sarapik 24. aprill 2007, 00:00

Pulss prooviski, kui palju eri liikumisviisidega on võimalik ühel ja samal teekonnal samme teha. Lähtekohad asusid Tallinnas Mustamäel Sõpruse puiesteel ja kesklinnas ning sihtpunkt oli Pärnu mnt 105 ärimaja.

Alati ei ole jalgsi minna loomulikult võimalik, sest kümneid kilomeetreid linnast eemal elades ei oleks see ajaliselt väga mõistlik. Samas rattasõitu distants ei takista. Samuti võib sörkides või rulluiskudel tööle laekumist takistada pesemisvõimaluse puudumine.

Sammud lugesime kokku paarsada krooni maksva pendelsammulugejaga, mis arvestab ka aeroobseid ehk üle 10 minuti järjest astutud samme ning loeb sammupikkuse põhjal kokku distantsi ja arvutab põletatud energiat.

Distants koosneb ainult sammudest, mitte näiteks auto või ühistranspordiga läbitud vahemaast.

Maneeži tänavalt Pärnu mnt 105

Mustamäe keskuse juurest Pärnu mnt 105

aeg: 25 minutit

energiakulu: 130 kcal

Rattaga liikumine tekitas kõige rohkem emotsioone. Esiteks olen talv läbi vaimustusega muudkui siserattatreeningus käinud ning nüüd liikuva ratta selga saades tuli tahtmatu soov kihutada. Enesetunne oli nii hea, et tahaks suveks kindlasti auto tagumiku alt ära saada ja see jalgratta vastu vahetada. Aeg ei ole oluliselt pikem kui autoga sõites, lisaks saab ju liiklusummikuid vältida. Miinus võib olla, et muul ajal pole linna peal jalgratast kuskile parkida, ilma et ei oleks hirmu sellest ilma jääda.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:30
    Otsi:

    Ava täpsem otsing