Valitsusliidu üksmeel maksuküsimuses hajus

Piret Reiljan 16. mai 2007, 00:00

"Me pole rahul pakutava elektriaktsiisi tasemega, mis tahetakse kehtestada üle kolme korra kõrgem kui Euroopa Liidu nõutav miinimum. Meie oleme rahul ainult miinimumiga," sõnas Riigikogu rahanduskomisjoni esimees ja reformierakondlane Jürgen Ligi.

Ligi selgitas, et valitsuse energia on viimasel ajal kulunud pronkssõduri temaatikale ja nii unustasid koalitsioonipartnerid maksude teema oma erakondades läbi rääkida. "See oli üks tööõnnetus, mida maksumuudatustena avalikkusele presenteeriti. Midagi ei ole tegelikult veel kokku lepitud," nentis Ligi.

Isamaa ja Res Publica Liidu kaasesimees Taavi Veskimägi mõistis hukka aktsiiside plaanivälise tõstmise. "Kindlasti igasugune segadus aktsiisimääradega majanduskeskkonnale head ei tee, nendega oleks tulnud liikuda, nagu esialgses graafikus oli kokku lepitud," sõnas Veskimägi.

Sellest lubab Veskimägi sõnul kõrvale kalduda ainult üks erand - eesmärk euroga liituda. "Samas tähendab aktsiisitõusude selline ajastamine lõplikku loobumist eesmärgist liituda eurotsooniga 2010. aastal, sest selleks peaks lükkama kõik aktsiisitõusud 2010. aastasse ja edasi," ütles ta.

Rahandusminister Ivari Padar oli eile rahumeelne ja kinnitas, et on kompromissideks valmis. "Põhimõttelisi erimeelsusi ei ole, küsimus on nüanssides," teatas Padar. Reformierakonna nõudmise kohta ütles rahandusminister, et ka riigieelarvel on oma kohustused. "Osa neid kohustusi puudutab ka elektrienergia valdkonda," põhjendas Padar miinimumist kõrgema aktsiisi vajalikkust.

Reformierakonna ja sotsiaaldemokraatide arvamused lahknesid ka tööandjatele kuuluvate sõiduautode erisoodustuse osas.

Täna kogunevad valitsusliidu saadikud ning koosviibimise põhiteema on maksundus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing