Uudisautod Frankfurdist Brasiiliani

ÄP 18. september 2007, 00:00

Frankfurdi autonäitusel tegi debüüdi tootmisvalmis Jaguar XF, mis ühendab sportauto võimsust, pereauto omadusi ja luksusautole tüüpilisi materjale. Selles Jaguaris on esmakordselt ka kõikvõimalikke turvalisust suurendavaid elektroonilisi vidinaid: Understeer Control Logic, nn pimeda nurga näitaja, parkimiskaamera ja jalakäijaga põrkumist aimata aitav süsteem. Autot saab osta kolmes varustustasemes, valida võib nii diisel- kui ka bensiinimootori vahel. Esimesed uued Jaguarid jõuavad klientideni tuleva aasta aprillis.

Samal Frankfurdi näitusel leidis asendust auto, mis tekitas omal ajal palju kära, nimelt esitleti uue põlvkonna Mazda 6. Kui eelmine oli auto, mis tõi Mazda välja "sõida alasti läbi linna ja keegi ei näe sind" tootjate seast, siis uuel mudelil on peale tugeva müüginumbri ka suur koorem kanda. Mazda 6 on üle müünud väga suure hulga konkurente ja väga vana mudelina on veel praegugi üsna edetabelite eesotsas.

Renault esitles Brasiilias tuunitud Loganit, mis on välja töötatud koostöös ELFi, Nokia, ATW Motorsporti ja Siemens VDOga. Tuunitud Loganit iseloomustab spetsiaalne kerevärv ning ulatuslik valik eksklusiivset lisavarustust, näiteks Eibachi vedrustus, Recaro sportistmed, nahksisu, sportlikud 19tollised valuveljed, sportlikud piduri-suppord'id ja -kettad kõigil neljal rattal ning Siemens VDO CD- ja MP3-mängijaga raadio.

Fordi mudelivalik Euroopas saab peagi täiendust, kui turule tuuakse uus Ford Kuga. 2006. aastal Pariisi autonäitusel esitletud kontseptauto iosis X baasil arendas Ford vähem kui kahe aastaga välja uue ja stiilse mudeli. Kompaktse ja erilise väljanägemisega uus 4×4 crossover-mudel läheb tootmisse Fordi tehases Saksamaal 2008. aasta algul.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:35
Otsi:

Ava täpsem otsing