Mööblitöösturid otsivad võimalusi tulevikust

Tiina Kolk 01. oktoober 2007, 00:00

"Mööblitootmisel on Eestis sajanditepikkused traditsioonid - iga taluperemees oli ka tisler, kes valmistas oma pere tarvis mööbliesemeid. Praegu tegeleb Eestis mööbli tootmisega ligi 600 ettevõtet ja Eesti Mööblitootjate Liidu üheks eesmärgiks on need firmad koondada ja koostööd tegema panna," märgib ASi Kitman juhataja Ilo Rannu.

Koostöö kasumlikkusest mööblitööstuses peab foorumil ettekande ASi Standard juhatuse liige Priit Tamm. Eduka klastrikontseptsiooni eeldusi avab Häme Tööjõu ja Äritegevuse Toetuskeskuse ettevõtete analüütik Arto Vallin. Euroopa mööblitööstuse arengusuundadest annab ülevaate üks peaesinejatest, Euroopa Mööblitootjate Assotsiatsiooni peasekretär Bart De Truck. Oma kogemusi mööblitootmise tehnoloogiliste protsesside arendamisel esitleb Gerhartz & Partner Unternehmensberatung GmbH tegevdirektor Jürgen Gerhartz.

Tähtis arutlusteema on eksport. "Üksi on ettevõtteil maailma vallutada raske, kui mitte võimatu, aga mööblitootjate liiduga koostööd tehes ja disainereid kaasates täiesti reaalne," nendib ASi Sarkop juhatuse liige Priit Kerma.

"Meie soovime leida koostööpartnereid, kes on huvitatud tootearendusest ja konkurentsivõimelise mööbli valmistamist, mille hind, transporditavus, ladustatavus jms näitajad vastavad maailmaturu nõuetele," sõnas Eesti Disainerite Liidu esinaine Ilona Gurjanova.

Disaini juhtimisest mööblitööstuses ja uute võimaluste otsimisest ettevõtluses kõnelevad soomlased Vivero OÜ juhataja Matti Nyman ja Pentagon Designi disainer Arni Aromaa. Fellin Furniture tootesarja disainer Sixten Heidmets tutvustab maailmas populaarsust koguva mööblisarja kujunemislugu, mis algas ettevõtja telefonikõnest, kes soovis konsulteerida pisiasjades, aga lõppes täiesti uute toodete loomisega.

Konverentsile on oodatud mööblitootmisega seotud ettevõtete juhid ja spetsialistid.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing