Kesklinna seminarile autoga tulla ei maksa

Riho Paramonov 09. oktoober 2007, 00:00

Sel aastal laienenud tasuline parkimisala on olukorda veelgi raskendanud. Kui Tallinna Ülikoolis seminaril viibinud said enne auto jätta Petrooleumi ja Tuukri tänavaga piirnevale tasuta parkimisalale, siis tänavu seda võimalust enam ei ole. Ülikooli konverentsikeskus saab anda vaid soovitusi, millised on lähimad parkimiskohad. Kas tulla autoga ning tasuda parkimise eest omast taskust või kasutada ühistransporti, jääb seminarikülalise enda otsustada.

Tallinn Hotelsi konverentsijuht Hannes Kuus ütleb kokkuvõtvalt, et tallinlased on üldiselt juba harjunud teadmisega, et parkimise eest tuleb linnas ise tasuda ja senini ei ole parkimiskoha puudusel keegi üritusele tulemata jätnud.

Kuus lisab, et nende kesklinna ja sadama piirkonnas asuvatel hotellidel on parkimiskohti küll alla 20, kuid samas pakutakse võimalust jätta sõiduk maja kõrval valvega parklasse, kus päev maksab 80 krooni.

"Kesklinnas asuvasse Estonia teatrisse seminarile sõitja võib leida hea õnne korral platsi teatri 90kohalises parklas, mis on mõeldud oma töötajatele. Sealsetest kohtadest ei pruugi piisata ja tuleks siiski arvestada kesklinna parkimissüsteemiga," ütleb ürituste korraldamise projektijuht Riina Randver.

Ka mitmekülgsete seminarivõimalustega Radisson SASi hotellil ei ole pakkuda tasuta parkimisala, küll aga asuvad kõrval Rävala parkimismaja ja Europark. Hetkel seal klientidele soodustust ei ole.

Tervelt 375 parkimiskohta on hotell Olümpia ärikliendi kasutuses kolmes parklas: maja ees, taga ja vastas üle tee. Maja taga asetsevas 75kohalises parklas kehtib ka soodushind. Hotelli konverentsijuht Moonika Kukk tunnistab et parkimine on kindlasti oluline kohalikele klientidele ja Olümpia hotelli lähiümbruses on selleks erinevaid võimalusi loodud.

Linnasüdamest eemal asuvate seminariruumide puhul on tasuta parkimine kliendile oluline märksõna ja üldiselt on seda võimalik ka pakkuda.

Balti Jaamas asuvas Shnelli hotellis saab auto jätta maja ette või kui sealsed kohad on täidetud, siis ka kõrval asuvale parkimisalale. Kui keskmiselt viibib seminaril 25-35 inimest, siis võimalust, et ärikliendile kohta pole, esineb haruharva.

Umbes sama palju parkimiskohti võimaldab Tähetorni hotell Nõmmel. Sealsesse parklasse mahub 24 autot, lisaks on viiele sõidukile kohad kinnisel territooriumil. Eraldi alal on parkimiskohad turismibussidele.

Suur parkla on Ülemiste hotellil. See mahutab 90 autot ja on tasuta. Ülemiste hotelli konverentsiassistent Diana Kivistik möönab, et ühistranspordist suhteliselt eemal asuva hotellina näitab nende kogemus selgelt, et tasuta parkla olemasolu on väga vajalik ja kliendid hindavad seda, kui nad ei pea lisaks seminarikuludele eraldi maksma ka parkimise eest.

Veelgi paremaid parkimisvõimalusi pakuvad linnast välja jäävad teenusepakkujad. Näiteks on Tallinnast 11 km kaugusel Vääna jõe ääres paikneval mugava seminarikeskuse ja hubaste saalidega Tugamanni veskil umbes 25kohaline parkla ja auto saab jätta ka külavaheteele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:37
    Otsi:

    Ava täpsem otsing