8. oktoober 2007 kell 8:15

Kolleegid häirivad – 10 kõige hullemat varianti

Milline töökaaslane on kõige ebameeldivam? Kas see, kes teeb pidevalt teiste kulul vastikuid nalju või see, kes teiste tehtud töö enda arvele kirjutab? Eelmisel nädalal avaldatud uurimus toob välja 10 kõige inetumat käitumist töökohas.

Uuring viidi läbi 2007. aasta mais ning hõlmas 615 Baltimore’i ettevõtetes töötavat inimest, muuhulgas ka Baltimore’i ülikooli töötajaid ja üliõpilasi. Küsitletud said anda ebaviisakale käitumisele hindeid viiepallisüsteemis, vahendas Livescience.

Kõige solvavamaks peeti diskrimineerimist – kellegi eelarvamuste põhjal halvemaks pidamist. Välja on toodud aga ka häiriv käitumine väljaspool kontorit – näiteks hulljulge juhtimisstiil tööga seotud ühistel autosõitudel.

Kolmekümnest küsitluses välja toodud käitumisstiilist jõudsid ebameeldivuse esikümnesse:

1. Diskrimineerimine töökohtade jagamisel

2. Teisi töötajaid sõidutavate juhtide agressiivne ja teisi ohustav juhtimisstiil3. Teise inimese töö enda nimele kirjutamine4. Teenusepakkujate endast alamatena kohtlemine5. Teisi halvustavate naljade tegemine, muuhulgas töökaaslaste pilkamine rassi, vanuse, soo, puude, sooeelistuse või religiooni tõttu6. Töökaaslaste lapsed, kes käituvad agressiivselt ja kiusavad teisi7. Sülitamine ja rämpsu laiali jätmine8. Puuetega inimeste jaoks loodud mugavuste mittesihipärane kasutamine9. Vales kohas suitsetamine või suitsetamine mittesuitsetajate ees ilma neilt luba küsimata10. Keset jutuajamist või koosolekut sõnumite saatmine või telefoniga rääkimine

Milline neist kümnest Sind töökaaslaste juures kõige rohkem häirib? Või oskad välja tuua veel mõne nimekirjast välja jäänud punkti?

Hetkel kuum