ÄP fototoimetus • 1. november 2007 kell 22:00

Küsitlus

Julia Koneva, õpilane

Läksin autokooli enda soovil, sest vihkan talvel bussi ootamist. Külma ilmaga hakkan kindlasti autoga koolis käima. Autoga sõita on nii mugav, et ei tahakski enam millegi muuga liigelda.

Arvestades sellega, et autokool peab tasuma iga õpilase bensiinikulud, ruumide rendi ning õpetajate palgad, leian, et hind ei ole liialt kõrge ega madal, vaid täiesti keskmine. Minu autokoolis käimise eest maksavad vanemad.

Lähitulevikus mulle autot kohe kindlasti ei osteta, kuid ema lubab mul enda oma laenata.

Autokool tegelikult segas küll õppetööd. Mu sõidutunnid algasid iga kord Laagris, kuigi ise elan ma Lasnamäel. Tundi minek ja tagasitulek koos õppesõiduga võttis kokku kolm tundi. Enne teooriaeksamit jätsin koolitööd tahaplaanile ning pingutasin, et autokooli eksam korralikult tehtud saaks. Seadsin autokooli esiplaanile osaliselt ka sellepärast, et iga eksam autokoolis ja ARKis maksab. Lihtsam on kogu materjal korralikult esimese korraga ära õppida.

Kristo Ambur, õpilane

Autokooli läksin enda soovil ikka sellepärast, et saaksin ise sõita. Koolis hakkaksin endiselt bussiga käima, sest kesklinnas, kus mu kool asub, on parkimiskohti raske leida. Sellele vaatamata oleks auto mu igapäevane liiklusvahend. Sõidaksin ise nii trenni kui ka õhtul linna, et sõpradega kokku saada.

Tundide hind on suhteliselt kõrge. Kui endal pidevat sissetulekut ei ole, on õpingute eest võimatu maksta.

Isiklik auto on me peres jututeemaks tulnud, kuid vanemad tahavad, et ma selle nimel ka ise vaeva näeksin. Isa-ema jälgivad mu õppetulemusi ning otsustavad nende põhjal, kas olen auto ära teeninud või mitte.

Autokool segab mõningal määral mu koolitööd, kuid mitte palju. Kõige rohkem peavalu tekitavad sõidutundide ajad, mis tuleb õpetajaga individuaalselt kokku leppida. Tihti juhtub, et järgmise nädala paremad ajad on juba hõivatud ning uus aeg tuleb leida koolitundide arvelt.

Autor: ÄP

Hetkel kuum