Ringrajasõitjast tööriistamüüjaks ja miljonäriks

Gert D. Hankewitz 06. november 2007, 00:00

Kui uskuda tööriistakuningas Ando Aroni tuttavaid, algas mehe tee ettevõtluses juba 1980. aastatel, kui mitte varem. Millega täpselt tollal 20. eluaastates noormees hangeldas, tuttavad rääkida ei oska. Palju abi ei osuta ka Aroni lähedasemad sõbrad, kes näivad talle surmani kehtiva vaikimistõotuse andnud olevat ning üksteise järel, sarnaselt loo peategelasega, viisakalt intervjuust ära ütlevad. "Kui kirjutate, siis kirjutage ettevõttest, aga sel juhul peate firma juhiga rääkima," sõnab Aron vaid.

Ometi pole miljonär Aroni elu täielikult varjatud.

"Tundub, et teda jätkub igale poole, kuigi ta tegelikult ju esikaanele ei tiku," räägib mehega äri teinud toiduainetekaupmees Mait Meriloo, kes tunneb Aronit kalkuleeriva, pikaajaliste kogemuste ja külma närviga eduka ärimehena, kes ei hoia jäigalt oma seisukohta. "Võib öelda, et ta ei tee enda kahjuks otsuseid. Kalkuleerib ja vaatab kõik võimalused läbi," iseloomustab Meriloo.

Oma ettevõtte on homme 44. sünnipäeva tähistav Aron püsti pannud koos teise endise ringrajasõitja Mart Lajaliga, kellega seob meest lisaks rahale ka ühine kirg kiirete tsiklite vastu. Nõnda on meest nähtud ka ringrajal mootorratast kuumaks ajamas. Kas tegemist on armastusega kiiruse vastu, tahtmisega end rasketes oludes proovile panna või pahameele väljaelamisviisiga, võib siiski vaid spekuleerida.

Samas pole Aroni tuttavad teda veel pettumust või viha välja elamas näinud. Pigem olevat tegemist inimesega, kellega tasub kas või tere ütlemise eesmärgil kohtuda. "Tunnen teda sõbraliku inimesena ja ainult positiivsest küljest. Loodan, et tal negatiivseid jooni polegi," räägib toiduainetööstur Rein Kilk, kellega Aron jagab huvi kinnisvara vastu.

Lisaks mängivat 1991. aastal Tallinna Pedagoogikaülikoolis kehalise kasvatuse õpetaja eriala lõpetanud Aron tennist ning on Rotary klubi liige (2005-2006 Vanalinna klubi president). "Tasakaalukas inimene," ütleb klubi liige Rein Sibul.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing