Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Haabersti kavandab kodu 6000 perele

  Umbes 100 hektari suurusele alale otsustas Tallinn tellida hoonestuslahenduse juba enne üksikisikute kruntide detailplaneeringute menetlemist.
  Haabersti halduskogu liikme Taavi Rõiva sõnul on olukord vastupidine tavalisele, kus arendaja pakub välja oma visiooni ja siis hakkab linn vaatama, kuidas arendaja nägemus sobib nende omaga. Nüüd aga töötas linn välja visiooni, mida Pikaliiva piirkonda võiks ehitada.
  "Kui teed ühe suure asja korraga, siis tuleks see läbi mõelda. Oluline on, et tekiks terviklik elurajoon, mis näeks hea välja ja et seal oleks ka hea elada," ütles Rõivas ja lisas, et alale hakkab kindlasti tulema detailplaneeringuid maaomanikelt.
  Kokku tuleb piirkonda üle 800 000 ruutmeetri hoonestust, planeerijate hinnangul võiks sinna tulla elama ligi 6000 leibkonda, mis on võrreldava kolmandikuga Õismäe elanikkonnast. Linn on paika pannud alade funktsioonid, korrused ja hoonete asukoha. Samas saab iga maaomanik palgata arhitekti ja detailplaneeringus välja pakkuda, millised need hooned peaksid lõplikult välja nägema, ütles Rõivas.
  Rõivas usub, et arhitektuuribüroo Maastik ja Ruum koostatud maakasutusplaan teeb arendajate elu kergemaks ja välistab selle, et detailplaneeringud hakkavad venima.
  "Olen kindel, et planeeringuid hakkab tulema ja neid menetletakse kiiremini, kui arendajad on oma plaanid teinud vastavalt hoonestuskokkuleppele. Linn ei tohiks venitada ega takistada maaomanikke," on Rõivas kindel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Kakskeelse Eesti visa, aga pöördumatu lõpp
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturg tõusis neljandat nädalat järjest
USA aktsiaturg lõpetas reedel nädala tugeva tõusuga, kui investorite kindlust turgude osas on kasvatanud oodatust madalamad inflatsiooninumbrid, mis näitavad, et inflatsiooni tipp võib olla juba seljataha jäänud. Nii S&P 500 kui Nasdaqi indeks tõusid neljandat nädalat järjest, vahendab Reuters.
USA aktsiaturg lõpetas reedel nädala tugeva tõusuga, kui investorite kindlust turgude osas on kasvatanud oodatust madalamad inflatsiooninumbrid, mis näitavad, et inflatsiooni tipp võib olla juba seljataha jäänud. Nii S&P 500 kui Nasdaqi indeks tõusid neljandat nädalat järjest, vahendab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand: kui iseloomud ei klapi, siis koostööd ei tule
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Keskerakonna esimehena jätkab Jüri Ratas Aseesimehed Kõlvart, Kiik, Karilaid, Toom
Keskerakond valis tänasel kongressil esimehena jätkama Jüri Ratase.
Keskerakond valis tänasel kongressil esimehena jätkama Jüri Ratase.
Sõjast põgenenud ukrainlased kohtusid Eesti IT-kooli katsel: "Boltist räägitakse meil majandustunnis!"
IT-ettevõtjate asutatud kood/Jõhvi sisseastumiskatsetele saabunutest on tänavu veidi enam kui veerand pärit Ukrainast.
IT-ettevõtjate asutatud kood/Jõhvi sisseastumiskatsetele saabunutest on tänavu veidi enam kui veerand pärit Ukrainast.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.