ÄP fototoimetus • 7. november 2007 kell 22:00

Tanklaketid kruvisid hinda ülespoole

Eilse seisuga oli bensiini hulgi- ja jaemüügihinna vahe vaid 7 senti. Tavaliselt on hinnavahe olnud 50 senti ja isegi kroon.

Alexela müügidirektor Olavi Maaring kommenteeris kütuse hinna tõusu, et praegu on maailmaturuhind ja jaehind võrdsed. "Jaevõrgus on kütus hetkel alla oma hinna," lisas Maaring.

Neste peadirektori Indrek Kaju sõnul on kütuse hulgihinna tõus seotud kütuse maailmaturuhinna tõusuga. "Tuleviku hinnamuutusi ei kommenteeri põhimõtteliselt, kuna seda on väga raske prognoosida," ütles Kaju.

Maaring rääkis, et lõplik hind kujuneb vastavalt üldisele kütuse hinnatasemele ning sellele, mida teevad konkurendid. Lähipäevil müügile jõudva talvise diislikütuse hind tõuseb samuti umbes üks kroon liitri kohta.

"Kütusehinnad on hetkel metsikud ning iga päev lööb hinnarekordeid," tõdes Olavi Maaring. "Kütusehinnad pole pikka aega stabiliseerunud ning isegi kui hinnad maailmas stabiliseeruvad, on olukord Eesti tarbijale keeruline."

Maaring rääkis, et tuleva aasta 1. jaanuarist ootavad ees aktsiisitõusud ning valitsus on otsustanud tõsta aktsiise olulisel määral.

Autor: ÄP

Hetkel kuum