Rumal demagoogia

Kadi Heinsalu 14. november 2007, 00:00

Eile esitas sotsiaalkindlustusamet taas näitemängu sellest, kuidas demagoogia abil saab igasuguseid süüdistusi edukalt pareerida. Päeva alguses tuli teade, et ELi uuringu järgi on Eestis pensionäridel kehvad lood, oleme tagant neljandad nende toimetuleku poolest.

Pärastlõunaks saabus sotsiaalkindlustusametilt võidukas vastulöök: sotsiaalharta kohaselt peab 30aastase tööstaažiga isiku vanaduspension olema 40 protsenti meeslihttöölise netopalgast.

Edasi teatas amet, et meeslihttöölise 2005. aasta keskmine netopalk oli 4595 krooni ning keskmine pension 1993 krooni, mis moodustas 43,4 protsenti. Ilus! Ameti arvates oli vastus ammendav. Ei loe, et läbi saab varsti aasta 2007, kus pensionid ja keskmised netopalgad on hoopis midagi muud. Ja kes on üldse meeslihttööline - ehitaja või keevitaja teenib ammu netos vähemalt 15 000 krooni. Rumalalt kukkus välja. Väike mõttetöö enne vastuse loopimist tulnuks kasuks… vahest polegi siin midagi vastata.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:10

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing