Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kink on investeering suhetesse

  Kas on mõtet on töötajatele kingitusi teha, kui kõigi töötajate maitsele vastavat kinki niikuinii ei õnnestu leida, samas on kulu firma eelarves suur? Sellised kahtlused hiilivad külmalt ja majanduslikult kalkuleerivate tööandjate hinges.
  Kindlasti on mõtet teha töötajale meelehead ja teda üllatada, sest ärikingitus on eelkõige panus töötaja ja tööandja suhetesse, see teeb rõõmu, tekitab elevust, väljendab tunnustust ja tänu.
  Loomulikult tuleb kingi valikul arvestada kingisaajaga, tema huvide ja eripäraga. Kurioosne on kinkida naisterahvale meeste käekella, sest see kõneleb vastupidiselt soovitule hoopis hoolimatusest ja ükskõiksusest. Kindlast ei pea tööandja võtma südamesse mõne põhimõtteliselt kriitiliselt meelestatud töötaja tänamatust. Kõigi soove ei suuda kunagi rahuldada. Ütleb ju vanasõnagi, et kingitud hobuse suhu ei vaadata. Kes seda teeb, ei ole ilmselt kõige parema kasvatusega.
  Kink on meeskonnavaimu ja ühtekuuluvustunde tugevdaja, mille tähtsust hinnatakse ettevõtteti erinevalt. Väike meelespidamine firma poolt on töötaja jaoks oluline. Sellest saavad kõige paremini aru need töötajad, kelle tööandja seda ei tee. Nemad kuulavad kadedusega, kui kolleegid konkurentide juures, sõbrad või pereliikmed oma tööandja tähelepanu ja hüvesid naudivad. See on tegur, mis saab lõpuks ka määravaks plusside ja miinuste kokkulöömisel, kui töötaja kaalub töökoha vahetust.
  Kummaline on lugeda, kui ettevõtte juht põhjendab kingituste mittetegemist laia töötajaskonnaga. See lai töötajaskond olevat juhi hinnangul pigem huvitatud sellest, et firmal hästi läheks, mitte ei raisataks raha kinkidele. Kahtlane, kas töötajad on tõesti nii väga huvitatud tööandjast, kel neile raasukestki inimlikku tähelepanu ja soojust ei jagu. Ilmselt panustavad töötajadki sellesse suhtesse täpselt nii palju, kui tööleping ja ametijuhend ette näeb ning ei grammigi rohkem.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Analüütik: „Vali mind, vali minu maksud!“ – palun, ärge tehke!
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
Kui erakonnad panevad riigikogu valimispeo püsti debatiga, millised maksud peaksid tõusma, ootab majandust vältimatu allakäiguspiraal, hoiatab majandusanalüütik Peeter Tammistu.
Maailma suurim varahaldaja tõi turule bitcoini fondi
Maailma suurim fondivalitseja BlackRock tõi turule bitcoini hinda järgiva fondi, mis on mõeldud USA institutsionaalsetele klientidele, vahendab Reuters BlackRocki koduleheküljel olevat uudist.
Maailma suurim fondivalitseja BlackRock tõi turule bitcoini hinda järgiva fondi, mis on mõeldud USA institutsionaalsetele klientidele, vahendab Reuters BlackRocki koduleheküljel olevat uudist.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Eesti lahkub Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina koostööformaadist
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Eesti otsustas edaspidi mitte osaleda Kesk- ja Ida-Euroopa riikide ning Hiina ehk 16+1 koostööformaadis, kirjutab välisministeerium pressiteates.
Saksamaa külmavärinad jõudsid Eesti sauna- ja majatootjateni
Eesti eksporditurud värelevad ning tootjate pilgud pöörduvad murelikult Saksamaa poole, kus tarbijad pole 20 aastat olnud nii ebakindlad, kui on praegu. Saksamaal ja tegelikult üle Euroopa levivad üleskutsed keerata sooja vähemaks ja käia duši all ära viie minutiga, ja see mõte tekitab külmavärinaid Eesti saunatootjates.
Eesti eksporditurud värelevad ning tootjate pilgud pöörduvad murelikult Saksamaa poole, kus tarbijad pole 20 aastat olnud nii ebakindlad, kui on praegu. Saksamaal ja tegelikult üle Euroopa levivad üleskutsed keerata sooja vähemaks ja käia duši all ära viie minutiga, ja see mõte tekitab külmavärinaid Eesti saunatootjates.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.