25. november 2007 kell 22:00

Elu paremaks muutmise konkursi võitis Osav Helkur

Konkursi võitnud töö autorite Heiki Reinmanni ja Veiko Tammjärve sõnul sai Osav Helkur kuju panga- ja ID-kaardilt, mis koos rahakotiga pea alati meiega kaasas on.

Tegemist on rahakotti teiste plastkaartide kõrvale mahtuva kaardiga, mis pimedas toimib helkurina ja mida saab klambriga riiete külge kinnitada ning mis toimib elupäästjana.

"Jõudsime tõdemuseni, et meil pole helkur, mida valmistame 10 000 ja viime Selverisse müüki. See on eelkõige firmatoode, mida ettevõte võib pakkuda oma koostööpartneritele ja klientidele. On ju suur vahe, kas kinkida neile pastapliiats või firma logoga helkur ja soovida turvalist koduteed," arutleb Veiko Tammjärv.

"Me müüme konkursi võitnud, väga innovatiivset Eesti disaini ja uut tüüpi helkurit," lisab Heiki Reinmann.

Osava Helkuri kujunemislugu algas möödunud talvel, kui mehed otsustasid üldrahvalikust disainikonkursist osa võtta. Alguses oli idee pangakaardile helkurifunktsioon lisada, ent sellest tuli loobuda, sest pangakaarti ei tohiks kusagile riputada. Tehti hoopis pangakaardikujuline helkur.

Disaineritena leiba teenivad Reinmann ja Tammjärv on tegelenud mitu kuud helkuri patenteerimise ja sellele tootja otsimisega. "Iga ilus idee muutub tootmisprotsessis, efektiivsuse nimel tuleb kompromisse teha. Oleme meiegi helkuri sisselõikejooni "tüsedamaks" disaininud ning materjaliks paksema, ent helkivama plastiku valinud," iseloomustab Heiki Reinmann.

Autor: Tiina Kolk

Hetkel kuum