Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aspen Grupp andis riigihankeseaduse kohtusse

  Eelmisel nädalal otsustas Tallinna ringkonnakohus rakendada esialgset õiguskaitset ja keelas Riigi Kinnisvara ASil kuni kohtulahendini jõudmiseni sõlmida hankelepingut ainukesena sõelale jäänud ASiga Koger & Partnerid.
  Teised hankel osalejad kõrvaldati hankelt maikuus kehtima hakanud riigihangete seaduse punkti alusel, mille järgi ei tohi hankel osalejal eelneva aasta jooksul olla maksuvõlga rohkem kui 30 päeva ulatuses. Aspen Grupp seadis maksuvõlga puudutava sätte õiguspärasuse selle praegusel kujul kahtluse alla ning pöördus kohtu poole, kui ei saanud õigust riigihangete ameti vaidlustuskomisjonist.
  "Ringkonnakohtu määrus võib osutuda Pyrrhose võiduks, kuigi positiivne indikatsioon apellandile on määrus vaieldamatult," ütles Aspen Gruppi esindav vandeadvokaat Margus Lentsius advokaadibüroost Lentsius & Talts. Lentsius tunnistas, et kui ringkonnakohus ei oleks esialgset õiguskaitset kohaldanud, oleks Aspen Grupi edasi vaidlemine üsna perspektiivitu ning kui hankeleping kohe sõlmitaks, tekiks küsimus edasikaebamise mõttekusest.
  Lentsius pidas väga tõenäoliseks, et järgmise käiguna pöördub kas AS Koger & Partnerid või Riigi Kinnisvara AS määruskaebusega riigikohtusse. "Kogeri või Riigi Kinnisvara poolne määruse vaidlustamine on tervitatav, kuna riigikohus annab üsna tihti näpuotsaga juhiseid või paneb raamid paika, kuidas sisuline menetlus ringkonnakohtus peaks toimuma," märkis Lentsius.
  Riigi Kinnisvara ASi kommunikatsiooni- ja turundusjuht Madis Idnurm nentis, et nemad saavad tegutseda ainult kehtiva riigihangete seaduse piirides.
  "Ega praegu ei saagi midagi eriti kommenteerida, kui asi pole kohtus edasi läinud. Meil on aega 30 päeva jooksul oma seisukoht kujundada ja siis saab vaadata, mis edasi juhtuma hakkab," lausus Idnurm.
  12. novembril kirjutas Äripäev nii hankijatele kui ka hangetel osalejatele palju peavalu põhjustavast maksuvõlga puudutavast nõudest, mille tõttu kuivavad pakkujate read kokku ning hankijad on tihti sunnitud vastu võtma ainukesena sõelale jäänud kõige kallima pakkumise.
  Rahandusministeeriumi teatel on algatatud seadusemuudatus, millega piiratakse hankija kohustust hankel osaleja maksukäitumist kontrollida. Seaduse muudatuse ootel hankepooli huvitab praegu aga enim vastus küsimusele, kas seaduse muutmisel on tagasiulatuv jõud ning mis saab hangetelt kõrvaldatud ettevõtetest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Soovime edu võitluses “aatemeestega”
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tesla kaalub tehase loomist Kanadasse
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Reaalajas börsiinfo
Konkurentsiameti uus juht: kinomonopol? Jah, see paistab JOKK
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Läti saab Rail Balticule sõjalise liikuvuse raha
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).
Väike-Maarja suurim maja leidis ostja
Väike-Maarja vallavanemal Indrek Keskülal oli reedel põhjust rõõmustada, sest läbirääkimised õppekeskuse ostjaga olid edukad ja majale puhutakse varsti uus elu sisse.
Väike-Maarja vallavanemal Indrek Keskülal oli reedel põhjust rõõmustada, sest läbirääkimised õppekeskuse ostjaga olid edukad ja majale puhutakse varsti uus elu sisse.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.