Kadrin Karner • 27. jaanuar 2008
Jaga lugu:

Ärimees Raivo Hein sõidab kosmosesse

"Täna (reede - toim.) hommikul broneerisin," ütles Hein, kellel oli näidata ka tagasisidekiri reisipakkujalt Virgin Galacticust. Mehe enda sõnul läheb sõiduks, tõsi küll, alles mõne aasta pärast.

Hein teadis rääkida, et mingi eelvalik tehakse kindlasti, kuid kosmosesse peaks pääsema kõik, kellel tervis korras. "See on suure unistuse täitumine," ütles ta. Küsimusele, miks ta kosmonaudiks ei õppinud, vastas mees: "Ma suitsetan ja olen selleks liiga paks."

Trigon Capitali omanik Joakim J. Helenius ütles, et kui Virgin Galacticu kosmoselennu pilet hakkab tõesti maksma 200 000 dollarit ehk natuke üle 2,1 miljoni Eesti krooni, annab tema oma lubaduse minna kosmosesse.

"Kindlasti lähen!" rääkis Helenius, kellel enda sõnul on ka arvutikuvari taustapildiks inimese astumine Kuule.

BBC andmetel on reisi broneerinud rohkem kui 200 inimest, mis teeb ettemaksuna 30 miljonit dollarit ehk 3,1 miljardit Eesti krooni. Reis kestab umbes kaks ja pool tundi, selle sisse jääks viis minutit kaaluta olekut.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas