Leedu TEO näitas mullu jõulist kasvu

Tarvo Vaarmets 30. jaanuar 2008, 00:00

TEO paisutas lõppenud aasta neljanda kvartali käivet võrreldes 2006. aastaga 12 protsenti suuremaks - see tähendab, et kontsern suutis aasta viimase kolme kuuga müüa 211 miljoni liti ehk 955 miljoni Eesti krooni eest. Puhaskasum lükati aga veelgi jõulisemalt ülespoole - võrreldava perioodi 31 miljoni liti asemel näidati 40 miljoni litist kasumit. See aga tähendab 29protsendilist kasvu.

TEO juhi Arunas Šikšta sõnul on avaldatud tulemused viimase nelja aasta parimad, seejuures näitasid positiivseid trende kõik teenindusalad. Majandusaruande järgi tõukasid kasvu tagant eelkõige kiired arengud TEO uutes ärisegmentides, nagu IT- ja TV-teenused ning jätkuv interneti- ja andmesideteenuste käibe kasv.

Avaldatud tulemused tegid tuule alla ka LHV prognoosidele. LHV ootas neljanda kvartali käibeks 199 miljonit litti.

Investeerimisportaali tarkinvestor.ee juhi Kristjan Lepiku sõnul võib TEO neljanda kvartali tulemusi pidada väga tugevateks, sest nii käive kui ka kasum tulid üle turu ootuste. "TEO-l on kiiresti kasvanud internetiteenuste tulud ning see on kompenseerinud telefoniteenuste jahtumist," selgitas Lepik ning lisas, et ettevõtte aktsia on fundamentaalselt muutunud üsna atraktiivseks, mille tulemusena võib kevadine dividend moodustada juba peaaegu kümnendiku aktsia hinnast.

"Usume, et see võiks lähikuudel aktsia vastu ostuhuvi tekitada ja aktsia hinda kergitada. Välisinvestorid on viimastel kuudel peamiselt müünud, tugevad tulemused võiks müügiindu vähendada," märkis Lepik.

Ka LHV eelmise reede kuupäeva kandvas analüüsis nimetatakse pea kümneprotsendilise dividendimääraga TEOd üheks atraktiivsemaks dividendiaktsiaks Baltimaade börsidel.

"Ma oleme uhked 24,7protsendilise kasumi kasvu üle," kommenteeris Šikšta kogu aasta tulemusi.

Eelmise aasta jooksul teenis TEO puhaskasumit 163 miljonit litti. LHV prognoos oli aga seitsme miljoni liti võrra väiksem.

Sel aastal keskendub ettevõte Šikšta sõnul eelkõige internetiga seotud teenuste kliendibaasi suurendamisele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:18
    Otsi:

    Ava täpsem otsing