Agnes Ojala • 14. veebruar 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Rootsi arendaja toob Eesti börsile veel 10 mln eurot

"Tallinna börsil on hinnad all. Praegu on õige aeg just pikaajalisi investeeringuid teha," märkis Solberg.

Mehe käe all on ENA juba mõnd aega Eestisse investeerinud. Näiteks on firmal praegu Solbergi sõnul 1 320 000 Baltika aktsiat ehk umbes 7,1% ettevõttest. "ENA juhatus otsustas, et investeerime selle aasta jooksul Tallinna börsile veel 10 miljonit eurot. Ka täna (eile - toim.) ostsime juurde 100 000 Baltika aktsiat," rääkis firma juht.

"Meile meeldivad need ettevõtted, mida juba omame: Baltika, Eesti Ehitus, Eesti Telekom, Norma, Tallinna Kaubamaja. Me ei pruugi kõiki osta, kuid nende ettevõtete peale mõtleme," lisas Solberg.

Solberg ei arva, et oleks ainus rootslane, kes aktiivsemalt siiapoole vaatab. "Rootsis hakatakse jälle vaikselt arutama Ida-Euroopasse investeerimise üle. Pilgud pööratakse jälle siia, sest ettevõtete tulemused on väga head," põhjendas ta.

Erainvestor Stefan Anderssoni sõnul on Solbergi usk Eesti majandusse ja kavatsus sel aastal siinsele börsile tuua veel 10 miljonit eurot pisut ennatlik. "Rootslased on skeptilised, nad ootavad kinnitust, et kinnisvaraturg on tõesti põhja puudutanud, pigem võetakse raha välja," ütles Andersson.

ENA on tema sõnul varem ka Baltika aktsiaid suhteliselt kallilt ostnud. "Tema sõnad ja teod on pisut ennatlikud ning ta on pigem erand," kommenteeris ta rootslase eilset aktsiaostu. Samas möönis ta, et rootslased on Eesti suhtes positiivselt meelestatud, neile meeldib siinne liberaalsus ja maksusüsteem.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt