Tarvo Vaarmets • 20. veebruar 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Aktsiad all, võlakirjad peal

Prantsusmaa suurpangad BNP Paribas ja Credit Agricole andsid eile investoritele taas põhjuse tuleviku ees väriseda ja aktsiaid maha müüa - peamised Euroopa börside indeksid näitasid täna pärastlõunal kõik üle üheprotsendilist miinust.

BNP Paribas teatas neljanda kvartali 42protsendilisest kasumilangusest. Financial Timesi andmetel võib Credit Agricole peagi raporteerida 1,3 miljardi dollari mahakandmisest. Ühendkuningriikide laenuandja Alliance & Leicesteri aktsia kihutas aga 10protsendilisse miinusesse pärast seda, kui teatas käesoleva ja järgmise aasta kasumiprognoosi kärpimisest.

Need uudised andsid uue tõuke suhteliselt riskivabade valitsusvõlakirjade ihalejate hulga kasvule. Kokku on maailma finantsasutused sel aastal teatanud juba 145 miljardi dollari väärtuses rämpslaenudega seotud varade mahakandmisest, mille tulemusena on valitsusvõlakirjad muutunud investorite silmis üha atraktiivsemaks. Merrill Lynchi andmetel on valitsusvõlakirjade keskmine tootlus sel aastal olnud juba 1,8%. Samal ajal on näiteks Prantsusmaa börsipeegel CAC 40 ja Saksamaa aktsiaindeks DAX kaotanud umbes 13,5% oma väärtusest.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt