Kranichist on kahju

Aivar Hundimägi 22. veebruar 2008, 00:00

Reformierakondlasest endisest keskkonnaministrist Heiki Kranichist on kahju. Maadevahetuse võimaluse üks looja on hädas. Eesti Ekspress kirjutas hiljuti, et Kranich asus ministrina elama maadevahetusskandaali tegelaste, Merko Ehituse suuromanike Toomas Annuse ja Tõnu Toomiku sugulastega ning maid vahetanud Haapsalu ettevõtja Koit Uusiga seotud firmale kuuluvasse korterisse Tallinna kesklinnas.

Too lugu võttis küll Kranichilt korraks söögiisu ning ta jäi esimese hooga selgituste jagamisel napisõnaliseks, aga õnneks ilmus eile Eesti Ekspressis järjelugu.

Eksminister kurdab oma rasket elu. Ta peab korteri eest omanikele maksma kirvehinda. Soojemal ajal tasub kommunaalkuludena 20 000 ja talvel kuni 25 000 krooni kuus. Ja omanik tahab üüri veelgi tõsta. Korterit aga ei suuda Kranich endale osta - liiga kallis. Nii peabki ta hambad ristis ja kõhu kõrvalt näpistades maksma kõrget üüri.

Pahatahtlikud inimesed ütleksid, et keegi ei sunni Kranichit kallil üüripinnal elama. Kui üür on kõrge, ärgu valagu meedias krokodillipisaraid, vaid koligu odavamale pinnale. Või siis viibutavad eksministri suunas näppu ja ütlevad, et on ebaeetiline, kui maadevahetuse võimaluse loojal on isegi kaudne kokkupuude ettevõtjatega, kes tänu ministri tegevusele hiljem kasu said.

Kerge on poliitikut hukka mõista. Palju keerulisem on teda mõista. Ma proovin. Võib-olla on Kranichil tekkinud tugev emotsionaalne side selle Tallinna kesklinnas asuva korteriga. Ta on seal elanud juba viis aastat. Ta kolis sinna elama keskkonnaministrina. Võib-olla on selle koduga seotud mälestusi, mis meenutavad keskkonnaministrina tehtud häid otsuseid. Ehk on see korter ministriametist eraettevõtlusesse suundunud Kranichile omamoodi talismaniks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing