Teraviljaisu muudab notsud kallimaks

Tarvo Vaarmets 22. veebruar 2008, 00:00

Uutel tippudel liikuv nafta hind võttis endaga kaasa ka maisi, mis on muutunud kallimaks kui kunagi varem. Rekordkõrgustel kõõluvad ka teised teraviljad, mille tulemusena suureneb omakorda liha väärtus.

Maisi hind tõusis eile Singapuris 1,1 protsenti ja jõudis 5,29 dollarini buššeli eest. Kallinev nafta tõstab nõudlust biokütuste järele.

Maailma suurim maisitarbija Jaapan teatas, et tõstab aprillist sea- ja veiseliha alamhinda. Sealiha alamhind viiakse 4,1 protsenti kõrgemale, 380 jeenini kilogrammist, ja veiseliha kallineb 1,3 protsenti, 790 jeenini kilogrammist. Lihahindade tõusu põhjendatakse just söödaks kasutatavate teraviljade hinnaralliga.

Maailma suurim sojaoa importija Hiina teatas aga eile, et selle kuu sojaoa sissevedu võib võrreldes mullusega enam kui kahekordistuda. Lisaks sellele aitasid sojaoa hinda rekordile upitada ka vihmavalingud Brasiilias, mis võivad edasi lükata saagikoristust.

Brasiilia on USA järel maailma suurim sojaoa eksportöör.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing