24. veebruar 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Põltsamaa Felix panustab kogukonda

200 töötajaga Põltsamaa Felix on hinnatud tööandja, kes pakub töötajatele turvalist, tervisesõbralikku ja innustavat tänapäevast töökeskkonda, arvestab töötajate mitmekesisusega ja võrdsete võimalustega ning edendab ideid ja innovatsiooni.

Piirkonna suurima tööandja ja maksumaksjana tahetakse olla ka hea kodanik. Oma missioonina on sõnastanud: "Arendades inimesi loome väärtust."

Soovitakse olla tarbija eelistatuim toidulahenduste pakkuja ning oma peaeesmärgiks on seatud pikaajaline väärtusloome: klientidele ja tarbijatele hea partneri ning maitsvate ja tervislike toodete tootjana; töötajatele jätkusuutliku, turvalise, areneva ja tasuva töökohana; omanikele tasuva investeeringuna ning ühiskonnale oma sotsiaalse vastutustunde ja keskkonnasõbralikkusega.

Jätkusuutlikku mõtlemist iseloomustavad ka ettevõtte väärtushinnangud, mille seas on välja toodud pikaajaline ja aktiivne lähenemisviis ning ühtsusest ja erisustest lugupidamine.

Vastutustundliku ettevõtluse põhimõtted on kirjas brošüüris "Sihid ja väärtused" - juhtimise põhimõtted, mille väljatöötamises said osaleda kõik ettevõtte töötajad ning mida aeg-ajalt koos üle vaadatakse ja ajakohastatakse. Brošüür on olemas igal töötajal ning vastutustundliku ettevõtluse kohta küsitakse töötajatelt tagasisidet regulaarsete arvamusuuringute kaudu.

Juhtimise põhimõtetest tulenevalt arvestatakse strateegiliste otsuste juures (nt uute toodete ja teenuste arendamine, investeeringute tegemine, koostööpartnerite valik, asukoha muutmine) oma mõju kogukonnale, loodus-, turu- ja töökeskkonnale.

Tähelepanuväärne on ka firma koostöö oma sidusrühmadega vastutustundliku ettevõtluse valdkondades ning nende aktiivne kaasamine nii riskide hindamisel, tegevusprioriteetide valikul, tegevuspoliitika ja põhimõtete kujundamisel.

Ettevõte on olnud eestvedajaks teema edendamisel ühiskonna tasandil. Ettevõtte esindaja on osalenud ja sõna võtnud vastutustundliku ettevõtluse üritustest ja aruteludest, panustanud teema edendamisse oma sektori siseselt toiduliidu ja Eesti Taaskasutusorganisatsiooni kaudu.

Ettevõtte panust kohalikku kogukonda on tunnustatud ka üleriigilise EASi autasuga - kohaliku elu edendaja 2006.

Suurima tööandjana kohalikul tasandil on Põltsamaa Felixi roll silmatorkav. Koolidel ja lasteasutustel, kus ka paljude töötajate lapsed käivad, on ettevõte aidanud korraldada spordi- jm üritusi, osta spordivahendeid.

Tervislikku eluviisi toetatakse muu hulgas spordihoone Felixhalli, Golfiturniiri Felix Cup ja Põltsamaa kardiraja toetamisega. Kokku panustatakse kogukonda 10-20% kasumist.

Tihedat koostööd tehakse ka kohaliku omavalitsusega, näiteks linna heitvee puhastamise parandamises.

Autor: Elina Rääsk

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt