ÄP fototoimetus • 26. veebruar 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Ajatundlikud kaubad pääsevad nüüd tollist Venemaale kiirendatud korras

"Tänases olukorras, mil veoste järjekorras ootamine võib halvimal juhul ulatuda mitme päevani, on oluline lahendada probleemid, mille puhul on kahju ootamisest ettevõtlusele suurim," selgitas maksu- ja tolliameti peadirektori asetäitja Dmitri Jegorov.

Ajatundlikke kaupu suundub Eestist Venemaale keskmiselt kahel korral päevas.

Ajatundliku kaubaga veostele ei ole ette nähtud eraldi ooterada. Kaubavedajad võivad omal vastutusel sõita Venemaale suundudes mööda üldisest piirijärjekorrast ning alates tollitsooni sisenemisest võimaldatakse ajatundlikke kaupu sisaldavatele veostele kiirendatud korras tollivormistus.

Jegorovi sõnul on praktikas sellist korda ka juba mõnevõrra kasutatud, näiteks kohaliku omavalitsuse korraldusega. Nüüd pani MTA paika ühtsed reeglid kõigile kolmele piiripunktile idapiiril.

"Samas on oluline, et uut korda ei hakataks kuritarvitama," sõnas Jegorov. Kui veose puhul tekib kahtlus, et ajatundlikuks peetavad kaubad on paigutatud muu kauba hulka ainult kiireks piiriületuseks, siis suunatakse selline veos tagasi järjekorra lõppu.

"Tolliametnikud koostöös piirivalveametnikega piiril peavad tagama järjekorra õiguspärasuse - järjekorrast põhjuseta ettetrügija suunatakse tagasi," rõhutas Dmitri Jegorov uue korra olulist aspekti.

Autor: ÄP

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt