Akende ja uste ooteaeg lüheneb jaheneval ehitusturul kahele nädalale

Ketlin Priilinn 27. veebruar 2008, 00:00

"Kui varem olid müüjad tellimuse vormistajad ja tellimuste kuhi ootas laua peal, siis nüüd saavad nad tellimuste nimel oma müügioskusi rakendada," muigas Haapsalu Uksetehas ASi juhataja Ago Soomre. Tellitavad tooted saab kätte umbes nelja nädalaga ja standardsed laotooted kohe.

ASi Glaskek Tallinn juhatuse esimees Ingvar Kadastu sõnul on talvisel hooajal tarnetähtajad alati väikesed olnud. Nüüd aga hakkab nõudluse vähenemine kujundama odavamaid hindu. Mis neist edasi saab - näitab aeg. "Võidab see, kellel suurem turuosa, paindlikum müügistrateegia ja väljund välisturgudele," lisas ta.

Lasita Aken ASi juhatuse liige Märt Jõgi nentis, et ehitusturul valitseb tootjate jaoks suur madalseis. "Kui varem oli 5-6 nädalat tavaline ooteaeg, siis nüüd saab igast firmast aknad-uksed juba paari nädalaga kätte."

"Plastaknad on praegu igal pool 25%, paljudes firmades koguni kuni 50% odavamad kui paar aastat tagasi. Puuakende puhul tingib turg hinnalanguse 25-30%," tõdes ta.

Pääseteena näeb Jõgi vaid eksporti. Lasita Aken püüab oma toodangut Venemaale eksportida.

Tellisin oma uuele korterile aknad möödunud septembris. Minu meelest saabusid need suhteliselt kiiresti. Tellimus täideti siis nelja nädalaga. Tuttav just rääkis, et kui tema paar-kolm aastat tagasi endale tellis, läks ikka oluliselt kauem aega. Eks see oleneb firmast ja hooajast. Olen kuulnud, et praegu saab mõnelt poolt aknad-uksed isegi kahe nädalaga kätte.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing