Kütuse hind paneb ettevõtteid kulutusi koomale tõmbama

Olga Zvjagintseva 28. veebruar 2008, 00:00

"Kulutused kütusele kasvasid keskmiselt 30 000 krooni võrra," teatas turvafirma Turvateenistus Alfastar OÜ tegevdirektor Kirill Samsonov. "Masinaparki me vähendada ei kavatse. Vastupidi, me oleme sunnitud seda laiendama. Kuid on võimalik, et mingil etapil langeb kütuse kõrge hinna tõttu osa koormust klientide õlgadele."

Eesti Post ASi pressiesindaja Inge Suderi sõnul kulutasid nad 2007. aasta jaanuaris kütusele 2 miljonit krooni, kuid selle aasta jaanuaris oli see summa juba 2,2 miljonit krooni. "Kütuseaktsiisi tõstmine 2008. aasta jaanuaris suurendas ettevõtte kulutusi kütusele keskeltläbi 2,5 miljoni krooni võrra aastas. Seoses sellega kaalume me üleminekut diislikütusele," lisas Suder.

Autokooli Autosõit ASi juhatuse liige Indrek Madar märkis, et praegu nad veel teenuste hinda ei tõsta. Kuid kui märtsis või aprillis bensiin jälle kallineb, võib õppemaks suureneda. Autode arvu nemad vähendada ei saa.

"Masinaparki me vähendada ei plaani, kuid juba mitu aastat eelistame väiksema võimsusega ja loodussäästlike autosid," teatas turvafirma G4S Eesti ASi avalike suhete juht Andres Lember. Samuti märkis ta, et tänapäeva tehnoloogiad soosivad diisliautode kasutamist.

2006. aastal kasutati firmas 47% bensiini ja 53% diislikütust, 2007. aastal oli ülekaal juba diislikütusel juba 65 protsendiga. Võrreldes 2007. aastaga vähenesid kulutused kütusele 15% võrra.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing