Kakao küttis Londonis ülespoole punuma

Tarvo Vaarmets 05. märts 2008, 00:00

Kakao hind viskus Londonis viie aasta tippu, sest Rahvusvahelise Kakao Organisatsiooni teatel vähenesid eelmise aasta varud rohkem, kui oodati. Kakaovarude vähenemine jätkub oodatavalt ka sel aastal.

Globaalne kakaonõudlus ületab eesootaval hooajal pakkumist 51 000 tonni võrra, vahendas Bloomberg organisatsiooni avaldust. Kogu eelmise aasta jooksul toodeti aga 299 000 tonni vähem, kui tarbiti. Turg ootas 242 000 tonni suurust tootmishälvet.

"Defitsiit tuleb prognoositust suurem, sest Elevandiluuranniku vahesaagi mahud kannatavad jaanuari halva ilma tõttu," kommenteeris Standard Charteredi analüütik Abah Ofon. Elevandiluurannikul toimub vahesaagi korjamine aprillist septembrini, põhisaak koristatakse veebruaris-märtsis. Maailma kakaotoodangust annavad Elevandiluurannik ja Ghana kokku umbes 70 protsenti. Mõlemas riigis oli jaanuaris ilm tavatult kuiv ja soe.

Maikuised kakaolepingud tõusid Londonis eile keskpäevaks 1,6 protsenti, 1418 naelani tonnist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:23

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing