Tarvo Vaarmets • 6. märts 2008
Jaga lugu:

Islandlased panustavad OEG-le

Islandi investeerimispank MPB ostis eile ühtekokku 128 500 Olympicu väärtpaberit, mille tulemusena kerkis kasiinoketi aktsiatega tehtud tehingute kogukäive tavapärasest oluliselt suuremaks, 9,2 miljoni kroonile. Tallinna börsi indeks lõpetas päeva 0,48protsendilises plussis.

Ka kasiinoettevõtte aktsia hind näitas päeva parimat hüpet, tõustes 2,79 protsenti. Kiiresti laienev Olympic on viimastel kvartalitel pidanud oma haarde suurendamise tõttu kasumlikkuses järele andma. Ent optimistlikuks teeb ettevõtte juhatuse liikme Andri Avila veebruarikuine ütlus, et sel aastal loodetakse marginaale kokku võttes isegi veidi parandada. See tähendab, et lähiminevikus avatud kasiinod loodetakse efektiivsemalt tööle panna.

Samas plaanitakse jätkata ka laienemist. IV kvartali tulemused näitasid kindlalt, et käibe kasvatamisega saab Olympic eeskujulikult hakkama - kui nüüd aasta teisel poolel ka kasumlikkus vaikselt üles hakkab liikuma, saame näha meeldivamaid kasuminumbreid. Olympicu üheks suuremaks trumbiks on tugev ja kindla visiooniga juhtkond, kes oma tegutsemisega mõne aasta perspektiivis arvatavasti aktsionäridele head tootlust suudavad pakkuda. Nimetatud põhjustel olen isegi Olympicu aktsiaid soetanud ja plaanin soodsa ostukoha korral positsiooni täiendadagi.

Veidi üle ühe protsendi kerkisid Arco Vara ja Saku Õlletehase aktsia hinnad. Kinnisvaraarendaja Arco Vara teatas eile, et sõlmis eellepingu Bulgaaria pealinnas asuva Madridi arendusprojekti 45 korteri ja 60 parklakoha müügiks väärtuses 127 miljonit krooni. Miinuspoolel lõpetasid jaekaupmehed Baltika ja Tallinna Kaubamaja.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas