Valgevene kuldaktsia reegli tühistamine Olympicut ei puuduta

Katre Pilvinski 10. märts 2008, 00:00

"Väliskapitalil põhinevate ettevõtete jaoks, mida Olympic Entertainment Groupi sealne tütarfirma ka on, ei muuda Valgevene n-ö kuldaktsia regulatsiooni tühistamine mitte midagi," ütles Avila. "Kuldaktsia reegel kehtis viimased neli aastat ning käis vaid erastatud riigiettevõtete kohta," lisas ta.

Alta Capitali Partnersi juht Indrek Rahumaa ütles aripaev.ee-le, et Valgevene liigub kuldaktsia regulatsiooni tühistamisega liberaalsema majanduse poole. "Valgevene majandusdefitsiit on kahekordistunud ja see sunnib midagi muutma," lausus ta.

Rahumaa märkis, et kuldaktsia regulatsiooni tühistamine tähendab seda, et investeeringutega seonduvad riskid vähenevad Valgevenes.

"See samm pole üllatus ning hirmus palju ei muuda esialgu, kuid pikemas perspektiivis kindlasti," lisas ta.

Eesti Väliskaubanduse Liidu juhatuse esimees Tambet Made ütles, et kuldaktsia regulatsiooni tühistamisest Valgevenes ei piisa välisinvestorite meelitamiseks, sest seal oleks vaja sada muud seadusemuudatust, esiteks peaks riik demokraatlikuks muutuma.

"Valgevene on kahtlane riik - miks välisinvestori elu peaks seal lõbusaks muutuma," märkis Made.

Valgevenes tegutsevad Eesti ettevõtted võib Made sõnul kahe käe sõrmedel üles lugeda.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:23
    Otsi:

    Ava täpsem otsing