Tarvo Vaarmets • 18. märts 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Metallid näitasid viljadele koha kätte

Sojaoa ja maisi hinnad jätkasid korralikku langemist ka eile, kulda tõukas samal ajal ülespoole aga dollari odavnemine.

"Hiljutine müügilaine on niitnud maha sojaubade ja maisihindade spekulatiivse preemia," kommenteeris Bloombergi vahendusel IDO Securitiesi analüütik Hiroyuki Kikukawa. "See aitab turul jõuda tagasi tegelikele fundamentaalsetele tasemeteni," lisas ta. Sojaoa mailepingud kaotasid eile pärastlõunaks kolm protsenti oma eelmise päeva väärtusest. Maisi hind langes aga 0,8 protsenti. Mõlemad toorained näitasid nädala esimesel börsipäeval maksimaalset päevakukkumist. Kikukawa sõnul tahavad investorid närvilise turuolukorra tõttu olla pigem rahas.

AgriVisor Servicesi analüütik Dale Durchholz prognoosis aga pärast toorainete esmaspäevast kiirkukkumist kuus aastat kestnud ralli lõppu.

Kulla hind liikus eile Fedi intressimäära langetamise ootuses põllumajandussaadustega vastassuunas, kerkides pea nelja dollari võrra, 1006,41 dollarini unts. Vase hind kosus Londonis varude kahanemise tõttu aga veidi alla protsendi.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt