Metallid näitasid viljadele koha kätte

Tarvo Vaarmets 19. märts 2008, 00:00

Sojaoa ja maisi hinnad jätkasid korralikku langemist ka eile, kulda tõukas samal ajal ülespoole aga dollari odavnemine.

"Hiljutine müügilaine on niitnud maha sojaubade ja maisihindade spekulatiivse preemia," kommenteeris Bloombergi vahendusel IDO Securitiesi analüütik Hiroyuki Kikukawa. "See aitab turul jõuda tagasi tegelikele fundamentaalsetele tasemeteni," lisas ta. Sojaoa mailepingud kaotasid eile pärastlõunaks kolm protsenti oma eelmise päeva väärtusest. Maisi hind langes aga 0,8 protsenti. Mõlemad toorained näitasid nädala esimesel börsipäeval maksimaalset päevakukkumist. Kikukawa sõnul tahavad investorid närvilise turuolukorra tõttu olla pigem rahas.

AgriVisor Servicesi analüütik Dale Durchholz prognoosis aga pärast toorainete esmaspäevast kiirkukkumist kuus aastat kestnud ralli lõppu.

Kulla hind liikus eile Fedi intressimäära langetamise ootuses põllumajandussaadustega vastassuunas, kerkides pea nelja dollari võrra, 1006,41 dollarini unts. Vase hind kosus Londonis varude kahanemise tõttu aga veidi alla protsendi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:24
    Otsi:

    Ava täpsem otsing