Tõnis Oja • 26. märts 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Ekspressi börsiaasta Tallinkist kehvem

Hans H. Luik lubas aasta tagasi Ekspress Grupi avaliku aktsiaemissiooni käigus, et meediagrupi aktsiast ei saa Tallinki-tüüpi aktsiat, mis on tuhandetele väikeinvestoritele pettumust valmistanud. Võib öelda, et esimene börsiaasta on Ekspress Grupi investoritele isegi kehvem olnud.

Järgmisel nädalal terve aasta börsil olnud Ekspress Grupi aktsia hind on võrreldes avaliku esmaemissiooni hinnaga, mis oli 92,3 krooni, kukkunud enam kui kolmandiku võrra ehk täpsemalt 37 protsenti.

2005. aasta detsembris börsile läinud Tallinki aktsia hind oli aasta hiljem viiendiku võrra odavam. Ainuüksi sel aastal on Ekspress Grupi aktsia odavnenud enam kui viiendiku võrra võrrelduna Tallinna börsiindeksi

14protsendilise langusega samal perioodil. Mõned päevad tagasi uudisteagentuurile Bloomberg intervjuu andnud Ekspress Grupi tegevjuht Priit Leito oli pessimistlik ka selle aasta esimeses kvartali suhtes, nimetades reklaamimüüki Eesti trükimeedias nõrgaks. Leito ootab pööret paremusele teises kvartalis, aga reklaamimüügi kasv jääb tema hinnangul alla kaheksa protsendi. Emori ennustuse kohaselt kasvab reklaamiturg Eesti trükimeedias kaheksa kuni kümme protsenti, mis tähendab, et Ekspress Grupi müük jääb sel aastal turu keskmisele alla.

Tunduvalt optimistlikum on Leito Läti ning eriti Leedu turu suhtes, kus ta ootab vähemalt 20protsendilist kasvu.

Väga optimistlik on aga Ekspress Grupi aktsia suhtes Hansabank Markets, kes soovitab ettevõtte aktsiat osta ning tõstis 14. märtsil hinnasihi seitsmele eurole ehk pea 110 kroonile.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt