Tarvo Vaarmets • 1. aprill 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Peksa anti jälle Baltika aktsiale

Eilne börsipäev Tallinnas möödus võrdlemisi rahulikult - päeva alguses miinuspoolel kruiisinud börsindeks lükati lõpuks siiski 0,44protsendilisse plussi. Uue laksu sai aga Baltika aktsia hind.

Tähelepanuväärseimaks liikujaks oli esimese kvartali suurkaotaja Baltika aktsia, mis kahemiljonilise käibe juures kaotas oma hinnast päevaga veelgi 3,7 protsenti ning laskus sellega juba 36,6 kroonile. Põhjust võiks otsida Leedu rõivakontserni Apranga avaldatud märtsi käibest, mis mullusega võrreldes kosus vaid 8 protsenti. See andis investoritele signaali aeglustuva kasvuga Baltimaade rõivaste jaemüügiturust ning kuna Baltika jaemüügikäibest annavad Eesti, Läti ja Leedu kokku pea kaks kolmandikku, mõjutavad taolised arengud kahtlemata ka Meelis Milderi juhitavat ettevõtet. Investoritel oligi õigus, sest Baltika teatas eile õhtul märtsi käibe vähenemisest 10 protsendi jagu, kusjuures allasikutajateks olid just Eesti ja Leedu. Selle info valguses võib täna oodata Baltika aktsiale uut keretäit. Olukorras, kus käibe kasvatamine, isegi selle hoidmine, on oluliselt raskemaks muutunud ja surve marginaalidele jätkub, on Baltika seis lähitulevikku vaadates tõepoolest keeruline.

Teisalt on Baltika aktsia juba nii tõsiselt kannatanud, et ettevõtte tegemistel ja väärtpaberi liikumisel tasub silm peal hoida - kui sentiment muutub ja Baltika oma poed efektiivselt tööle saab, võib pikemas perspektiivis näha Baltika aktsia teist tulemist. Ent, nagu öeldud, lühiajaliselt allaliikumine jätkub.

Baltika kõrval andsid järele ka Eesti Ehituse ja Ekspress Grupi aktsiad. Indeksi vedas aga plussi Tallinki aktsia, mis kosus 2,47 protsenti.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt