ÄP fototoimetus • 21. aprill 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Aasta algus kergitas hindu 11,1 protsenti

Esimese kvartali tarbijahinnaindeksi tõus oli viimaste kvartalite suurim. Tarbijahinnaindeks hakkas kiiresti tõusma 2007. aasta teisel poolel - teises kvartalis muutus indeks eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes 5,7%, kolmandas kvartalis vastavalt 6,4% ja neljandas kvartalis 9%.

Tänavu esimeses kvartalis muutusid kaupade hinnad mullu sama ajaga võrreldes 10,2%, sealhulgas toidukaubad 14,6% ja tööstuskaubad 6,7%. Teenuste hinnad kallinesid 12,8%. Tarbijahinnaindeksit mõjutasid enim toidu ja kütuste kallinemine ning eluasemekulutuste suurenemine.

Keskmiselt olid tarbekaubad ja teenused tänavu esimeses kvartalis võrreldes 2007. aasta neljanda kvartaliga 3,6% kallimad.

Autor: ÄP

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt