24. aprill 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Värvikas teos volbriööks

Sebastiano Toma on uue tsirkuse kui žanri alusepanijaid Euroopas. Tema projektid on väga tuntud ja publik hindab neid just uudsuse tõttu. Tomal on modernkoreograafia ühendatud akrobaatika, žongleerimise ja õhuakrobaatikaga.

Kõigepealt esitab Tallinna Kammerorkestri sekstett 20. sajandi Austria helilooja Arnold Schönbergi teose "Selginenud öö". Laval on intensiivses koostöös kuus pillimeest ja kuus tantsijat.

Sebastiano Toma selgitab: "Kuus noort naist viibivad metsas tulvil unistusi ja mälestusi. Neiud vestlevad omavahel, kuid sõnatult - vaid liigutuste abil. Schönbergi "Selginenud öö" jälgedel kohtuvad nad üksteise ja iseendaga, pannes seejuures kokku muljetavaldava emotsioonide mosaiigi."

Tegemist on värvika teosega, ülimalt sobivaga just volbriööl esitamiseks.

Teine teos on Bela Bartoki kontsert löökpillidele, tšelestale ja keelpillidele. Laval on terve Tallinna Kammerorkester Toomas Vavilovi juhatusel, löök- ja klahvpillisolistid. Lavastaja leiab, et Bartoki rahutukstegev muusika tekitab sobiva meeleolu tantsu, tsirkuse ja teatri meelierutava kohtumise jaoks, luues impulsiivse, ent samas graatsilise ja veetleva mõistatusi tulvil maailma.

Kaasa teevad meie enda noored tsirkuseartistid Tsirkusekoolist ning Oma Tsirkusest. Osalevad mõned Vaherite tsirkusepere liikmed ja ka jooga Vello Vaher.

Autor: Kersti Inno

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt