Suveolümpiate paraadriietus

Christel Karits 09. mai 2008, 00:00

Esmakordselt sellisel varem käsitlemata teemal näituse kureerinud kunstikriitik Harry Liivrand koostas samasse galeriisse möödunud aastal ka väga menukaks osutunud esimese ülevaate Eesti teksapükste ajaloost.

Paraadrõivastust tutvustav näitus vaatleb iseseisva Eesti Vabariigi ametlikke osalemisi suveolümpiamängudel: 1920 Antverpen, 1924 Pariis, 1928 Amsterdam, 1936 Berliin, 1992 Barcelona, 1996 Atlanta, 2000 Sydney, 2004 Ateena. Väljas on ka tänavuste Pekingi olümpiamängude paraadvorm, mille kavandas Montoni disainer Kaire Kivari.

Eesti olümpiamängude paraadrõivas on omamoodi ka riigi visiitkaart, ja seda visiitkaarti pole olnud põhjust häbeneda ei enne II maailmasõda ega ka pärast taasiseseisvumist. Kuid et sõjaeelsest ajast on tänaseni säilinud kõigest ühed kohtuniku püksid, tutvustavad tollaseid paraadrõivaid vaid fotod. Näituse kujundas atraktiivselt Maile Grünberg, väljapanek sündis Montoni, Eesti Spordimuuseumi ja Eesti Olümpiakomitee koostöös.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:53

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing