Tarvo Vaarmets • 11. mai 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Börsilt veeres läbi 10% Harju Elektrist

Tallinna börsil toimuvat ilmestas eelmise nädala viimasel päeval Harju Elektri aktsiatega sooritatud suurtehing. Ühispanga vahendusel liikus ühelt kontolt teisele koguni 1,74 miljonit aktsiat, väärtusega pea seitsekümmend miljonit krooni. Täpselt selline hulk aktsiaid laiutab ING Luxembourgi kontol.

Tänu suurtehingule paisati börsi kogukäive üle saja miljoni krooni. Viimati ulatus börsi päevakäive üle nimetatud piiri selle aasta 18. märtsil, mil suure osa päeva raskusest võttis enda kanda Eesti Telekom.

Üle kahemiljonilise käibega tõsteti Eesti Ehituse aktsia hind 1,41% üles. Investoritele pakkus meeldiva üllatuse ehituskontserni esimese kvartali tugev 43protsendiline kasumikasv. Ka on paranemas Eesti Ehituse marginaalid. Tasapisi on ettevõte suutnud vähendada Eesti turu osakaalu kogukäibes, teenides märkimisväärse osa Ukrainast (16,2%) ja väikesel määral juba ka Leedust (1,9%).

Peale reedest börsipäeva avaldas oma esimese kvartali tulemused ka Olympic EG. Korraliku pettumuse valmistas marginaalide jätkuv ja sügav langus ning ettevõtte prognoos, et trend ei parane enne viimast kvartalit. Puhaskasum on seetõttu neljandiku võrra mullusest väiksem.

Neljapäeva õhtul nukrad tulemused esitanud Ekspress Grupi aktsia andis oodatult tagasi ja lõpetas päeva 3,33protsendilises miinuses.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt