Börsilt veeres läbi 10% Harju Elektrist

Tarvo Vaarmets 12. mai 2008, 00:00

Tallinna börsil toimuvat ilmestas eelmise nädala viimasel päeval Harju Elektri aktsiatega sooritatud suurtehing. Ühispanga vahendusel liikus ühelt kontolt teisele koguni 1,74 miljonit aktsiat, väärtusega pea seitsekümmend miljonit krooni. Täpselt selline hulk aktsiaid laiutab ING Luxembourgi kontol.

Tänu suurtehingule paisati börsi kogukäive üle saja miljoni krooni. Viimati ulatus börsi päevakäive üle nimetatud piiri selle aasta 18. märtsil, mil suure osa päeva raskusest võttis enda kanda Eesti Telekom.

Üle kahemiljonilise käibega tõsteti Eesti Ehituse aktsia hind 1,41% üles. Investoritele pakkus meeldiva üllatuse ehituskontserni esimese kvartali tugev 43protsendiline kasumikasv. Ka on paranemas Eesti Ehituse marginaalid. Tasapisi on ettevõte suutnud vähendada Eesti turu osakaalu kogukäibes, teenides märkimisväärse osa Ukrainast (16,2%) ja väikesel määral juba ka Leedust (1,9%).

Peale reedest börsipäeva avaldas oma esimese kvartali tulemused ka Olympic EG. Korraliku pettumuse valmistas marginaalide jätkuv ja sügav langus ning ettevõtte prognoos, et trend ei parane enne viimast kvartalit. Puhaskasum on seetõttu neljandiku võrra mullusest väiksem.

Neljapäeva õhtul nukrad tulemused esitanud Ekspress Grupi aktsia andis oodatult tagasi ja lõpetas päeva 3,33protsendilises miinuses.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing