Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Uudised
Juba homme, 22. mail, on põhjust välja otsida oma parimad ja uhkeimad kontsakingad, sest võrguajakiri Femme korraldab Tallinnas Kaarli puiestee alleel Stilettojooksu, millega kuulutatakse avatuks kingade ja miniseelikute hooaeg. Esimest korda toimus Stilettojooks eelmisel aastal. Jooksu algus kell 19. Loe lisaks: www.femme.ee
Esimene stiletto-jooks maailmas korraldati kaks aastat tagasi Amsterdamis. Idee autor ja eestvedaja oli Hollandi naisteajakiri Glamour. Distants oli 100 meetrit. Stiletto-jooksja jooksujalatsil pidi olema vähemalt 7 cm kõrgune konts, mille läbimõõt ei tohtinud ületada kontsa tipus 1,5 sentimeetrit - kõik madalama või massiivsema kontsaga kingakandjad diskvalifitseeriti.
Nüüdseks on stiletto-jookse Hollandile lisaks korraldatud veel Saksamaal, Rootsis, Poolas, Venemaal ja ka Eestis.
Mai algul avas Tallinnas Uniquestay Mihkli hotellis uksed autentne Brasiilia restoran IPANEMA RODIZIO, kus saab süüa nii palju liha, kui hing ihkab! Ipanema Rodizio on traditsiooniline Brasiilia churrascaria-restoran. Iga detail restoranis on kujundatud looma kolmsada aastat tagasi Lõuna-Brasiilia tasandikel valitsenud atmosfääri. Restoranis saab nautida rikkalikku Rootsi lauda lihavalikust, mis otse klientide silme all spetsiaalsete nugade abil õhukesteks ning mahlasteks tükkideks lahti lõigatakse.
Rodizio on teistmoodi lõigatud liha kunst - Brasiilia restoranide unikaalne stiil. Eriliselt maitsestatud liha küpsetatakse aeglasel tulel, mis muudab liha enneolematult pehmeks.
Kes hindavad kõrgelt restoranides Bocca, Ö ja Tchaikovsky pakutavat kokakunsti, peaksid rahule jääma ka uues Aasia köögiga restoranis Chedi, sest tegemist on sama omanikfirma restoranidega. Äsja Tallinna vanalinnas uksed avanud Chedi valmis koostöös Michelini tärniga pärjatud Londoni restoranide tippkoka Alan Yauga, kes on kaasa löönud mitme Londoni tipprestorani avamisel.
Chedis kasutatakse traditsionaalse Hiina kokakunsti võtteid. Roogade serveerimisel lähtutakse jagamise põhimõttest - kõik valitud toidud tuuakse laua keskele ning igaüks tõstab endale ise meelepärast. Aasiapärasust õhkub ka restorani sisekujundusest.
Ivo Nikkolo Suur-Karja tänava kaupluses on avatud ehtenäitus "Ehe ehe", kus Ivo Nikkolo kaubamärgi tarvis eksponeeritakse Eesti ehtekunstnike loodud disainehete kollektsiooni. Eve Margus-Villemsi ja Piret Hirve disainitud ehted, mis peegeldavad Ivo Nikkolole omast väärikat lihtsust, jõuavad Eesti kõrval müügile ka Leedus.
Ivo Nikkolo on teadaolevalt esimene Eesti moemärk, kes toob müüki oma disainehete kollektsiooni.
Mujal maailmas on ehtekunstnike ja moemärkide koostöö tavaline, Eestis aga täiesti uus teema. Ivo Nikkolo ehtekollektsiooni kuulub 20 mitmesugust ehet - kaelakeed, kõrvarõngad, käeehted, rinnanõel ja sõrmus, mis on omavahel kergesti kombineeritavad. Iga ehet valmistatakse vaid paar eksemplari.
Autor: ÄP