Esimene regulaarlend Stockholmist tõi Pärnusse 50 spaaturisti

Mariliis Pinn 31. mai 2008, 23:01

Täna toimus esimene regulaarlend marsruudil
Pärnu-Stockholm, mille ettevalmistamisega alustati Pärnus mullu sügisel. Pärnu
lennuväljal täna pärastlõunal maandunud lennuk tõi suvepealinna poolsada Rootsi
spaaturisti.

Stockholmist Arlanda lennuväljalt tuleb lennuk Pärnusse 50 minutiga, vahnedas ETV 24. See on suur ajavõit võrreldes laevasõiduga, mis Pärnusse tulla soovija siiski vaid Tallinna toob. Nii hakkasidki Pärnu spaade juhid mõtlema sellele, kuidas Rootsi turist kiiremini siia jõuaks. Nüüd on sanatooriumi Tervis juhatuse liige Jaan Ratnik isegi imestunud, et lennuliini käivitamine aastatki ei võtnud.

Rootsi turu poole vaadatakse aga sellepärast, et Soome turistide arv näitab kahanemistendentsi. Jaan Ratnik ütles, et Eesti turismitööstust ei saa rajada ühele sihtgrupile, vaid vaadata tuleb kõiki oma naabreid.

"Rootsi on sellepärast väga huvitav maa, et me oleme sarnase kultuuritaustaga ja seal on veel see hea edu, et sanatooriumi- ja spaakultuur on küllaltki tõusev trend. Ma usun, et me läheme sinna õigel ajahetkel ja nüüd tuleb ainult valu anda ja püüda saada maksimum."

Ratnik tõdes aga, et Pärnut Rootsi turul tutvustada pole kerge ja ollakse alles pika tee alguses. Rootsi eestlane Rein Malm, kes pärnakatele selles projektis abiks on, ütleb aga julgustavalt, et ollakse õigel teel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. May 2008, 22:58
Otsi:

Ava täpsem otsing