Tõnis Oja • 1. juuni 2008
Jaga lugu:

Rahumaa tõmbas Kruudalt tooli alt

Investeerimisfirma Alta Capitali hättajäämisega Kalevi ja Tere ülevõtmisel ei tõmmanud Indrek Rahumaa vaid Oliver Kruudal tooli alt, ta jättis plindrisse ka tuhatkond väikeaktsionäri, kes jätsid eelmisel sügisel pakkumise vastu võtmata.

Raske on öelda, mis oli nende investorite motivatsioon, kes jätsid pakkumise vastu võtmata. Kindlasti oli päris palju neid, kes lootsid lühiajalisele spekulatsioonile, sest toona paistis, et nn uue Kalevi bilanssi läheb küllalt palju raha.

Pärast Kalevi aktsiate ülevõtmise tähtaja möödumist möödunud aasta detsembri alguses tekkis aktsiate vastu tugev spekulatiivne huvi, mis viis väärtpaberi hinna jaanuari alguses 32,70 kroonini. Ülevõtmispakkumise prospekti kohaselt pidi toiduainetööstuse osa müümine ettevõttesse tooma ligi 530 miljonit krooni. Prospektis prognoositi, et rahakonto paisub 525 miljoni ning omakapitali maht 674 miljoni kroonini. Mõistliku investeerimise korral oleks ettevõtte väärtus olnud vähemalt lühiajaliselt üsna korralik.

Aga nüüd, kui on selgunud, et rahalaeva ei tule või kui tuleb, siis hilinemise ja/või väiksemana, on olukord muutumas täbaraks. Siinkohal peaks isegi rohkem kaasa tundma suuromanik Oliver Kruudale, kes on oma kohustuse pakkumise vastu võtnud investorite ees täitnud. Paraku tõmmati tool alt ära temalt ja see paneb suuromaniku peaaegu väljapääsmatusse olukorda.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas