Ralf-Martin Soe • 15. juuni 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Shermani rahalaev tuli Kruudalt-Tusovilt

Pärnu maanteel otsib Kruuda ja Tusoviga koostööd ka Skanska endiste tippjuhtide Jaanus Otsa ning Olaf Hermani arendusfirma Otsa & Herman Grupp.

Kõigest aastaga on nullist alustanud ettevõtte Sherman saanud ehituslepingud juba 600 miljoni krooni eest. "Seal on Eesti parimad ehitajad koos. Kui palkate Müürsepa Kalevisse ja Kalev hakkab võitma, siis ei pane see ju imestama. Ehituses loevadki inimesed," ütles oma endiste alluvate kohta Skanska endine juhatuse liige Olaf Herman.

Rekordilise tulemuse kohta andis ettevõtte suurosanik Kaupo Kolsar lihtsa ärinipi: "Tuleb tutvusi omada". Ja mehel tutvusi on: ta tunneb juba nooruspõlveajast Põlva ärimehi Mati Tusovit ja Oliver Kruudat, kes annavad lõviosa Shermani käibest.

Näitena võib tuua Kalevi tütarettevõtte jaoks viie Tallinna kooli renoveerimise ja suuresti Tusovile kuuluva maalahmaka Pärnu maanteel, mis tõotab ehitusturu jahtudes anda Shermanile ehitustööd pikaks ajaks.

Koostööst Kruuda-Tusoviga on huvitatud ka Otsa ja Hermani kahasse loodud arendusfirma Otsa & Herman Grupp, millest võib saada kokkupuutepunkt Shermaniga. Otsa ja Hermann soovivad olla 100 000ruutmeetrise ehitusmahuga kvartali projektijuhiks.

"Praegu pole veel mitte midagi sellist, millest võiks ajakirjanikele rääkida. Plaan koostööd teha (peamiselt maaomanike Tusovi ja Kruudaga - toim) on endiselt olemas," ütles Jaanus Otsa. Samas on Sherman huvitatud koostööst Otsa & Herman Grupiga. "Me teame, mida nendelt meestelt võib oodata ja selles projektis tahaksime võimalusel olla ühes paadis," kommenteeris Shermani partner Kajar Kruus.

Kuigi reedel ilmunud Äripäeva uurimusloos "Endiste Skanska võtmeisikute uus tulemine" spekuleeriti ka, et Shermani omanikeringi võivad varjatult kuuluda Otsa ja Herman, lükkasid mõlemad mehed selle arvamuse ümber.

"Olen küll kuulnud igasuguseid kuulujutte, mida ma ei kommenteeri," ütles Otsa. Ka Herman lükkas ümber seose Shermaniga. "Ehitamine on nooremate meeste ala, seal on suur pinge, kindlad tähtajad. Üle 50aastastele sobib kinnisvaraarendustöö rohkem," selgitas Herman.

Üks on kindel, praegu on Merko ja Eesti Ehituse tasemele tõusva ettevõtte omanike ümberjagamise aeg.

Viimane tehing Shermani aktsiatega toimus eelmisel nädalal, mil Kruuda paremaks käeks nimetatud Tusov müüs oma osaluse Skanska endisele divisjonijuhile Kajar Kruusile.

Kruus on Hermanni-Otsa-Kruuda jaoks oma jope. Näiteks töötas mees kolm aastat Kalev RECi juhatuses ajal, mil Kalev REC soetas riigilt Keila-Joa suvilakompleksi ja müüs ühe suvila alla turuhinna Edgar Savisaarele.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt