Magalast uude korterisse

Inga Viileberg 07. juuli 2008, 00:00

Haabersti linnaosas tuleb selgelt eristada Väike-Õismäe piirkonnas, Järveotsa ja Astangu piirkonnas asuvad paneelelamuid. Paneelmajade korteritest on Haaberstis odavaimad Astangul asuvad eluruumid. Väike-Õismäel on tüüpkorterite keskmised tehinguhinnad langenud aastaga umbes 15%, 2008. aasta jooksul umbes 5%. Väike-Õismäel on korterite hinnad keskmiselt vahemikus 18 000-21 000 kr/m2. Teiste magalatega võrreldes väärtustatakse Väike-Õismäed kõige enam. Elanikud hindavad sealset rohelust ja vaadet tiigile. Eelistatakse kortereid, mis asuvad poe, kooli, lasteaia ja trolli- või bussipeatuse lähedal.

Uuselamurajoonidest on Haaberstis kõrgeimalt hinnatud Kakumäe suund ja Vabaõhumuuseumi tee piirkond. Uute korterelamute projekte on Haabersti linnaosas 12. Suuremad projektid, mis praegu müügis on Kärneri kortermajad, Pärnaõue elamurajoon, Hansuõu Tiske-Hansus ja Merirahu residentsid Kakumäel.

Uutes arendajate müüdavates kortermaja projektides on umbes 40% korteritest vakantsed ning ootavad alles omanikku. Uute korterite hindu on langetatud mitmesugustes projektides isegi kuni 25%. Keskmine korterite ruutmeetri hind Haabersti uutes kortermajades on 25 000-35 000 krooni.

Haabersti uute korterite peamised ostjad on varasemad Väike-Õismäe elanikud, kes soovivad oma elutingimusi parandada. Üsna palju ostavad ka Mustamäe ja Kristiine elanikud, harvemini Lasnamäe inimesed, kes pigem eelistavad Pirita ja Viimsi suunda.

Ostavad tihti nooremad pereinimesed, kes hindavad hästi väljaarendatud infrastruktuuri. Samas on Haaberstis palju looduskauneid kohti, ka kesklinn ei ole kaugel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:37

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing