Omanikud alustavad gaasi nimel kohtuteed

Mariliis Pinn 25. juuli 2008, 00:00

Eesti Omanike Keskliidu peasekretär Taavi Madiberk ütles aripaev.ee-le, et nad tahavad näha Eesti Gaasi peale surutava hinnatõusu põhjendust ja sellest johtuvalt ka tunduvalt väiksemat hinnakasvu.

"Eesti Gaasi hinnakujundus on läbipaistmatu ning argumenteerimata. Teatavasti kuulub Gazpromile oluline osa Eesti Gaasi aktsiapakist, seega sisuliselt toimub tehing kontsernisiseselt. Eesti Gaasi kasum sõltub konkurentsiameti paika pandud valemist ning on seotud lahti kodutarbija hinnast. Me ei saa lubada, et koduomanikelt võetakse raha ära ja konkurentsiamet ei vaevu seejuures andma isegi mitte täpset ülevaadet, millisel alusel see toimub," põhjendas ta liidu ülekutset konkurentsiameti otsuse massvaidlustamiseks.

"Eesmärk ei ole halduskohus kaebustega üle ujutada, vaid piisab mõnest kaebusest ning sellele avaldatavast laiemast toetusest. Esitatavate kaebuste arv jääb alla kümne," lisas Madiberk.

Konkurentsiameti peadirektori asetäitja Kristel Rõõmusaar ütles aripaev.ee-le, et amet analüüsis väga põhjalikult Eesti Gaasi taotlust enne otsuse tegemist. "Kõiki konkurentsiameti antavaid haldusakte on võimalik vaidlustada ning kohtuprotsessides osalemine kuulub meie igapäevatööde hulka. Konkurentsiameti otsus sisaldab ettevõtja ärisaladusi ning nende avaldamine ei ole lubatud," lisas ta viidates maagaasiseaduse N 37 lg 2-le.

Eesti Gaasi juhatuse liikme Raul Kotovi sõnul tutvuvad nad hetkel omanike liidu koostatud tüüpkaebusega. "Seega ei saa täpselt hinnata kaebuse mõju. Muidugi tähendab see Eesti Gaasile täiendavaid kulusid õigusabile," lisas ta.

Kotov märkis, et kaebus on ajendatud emotsioonidest. "Kuid kohe võime öelda, et kaebus on üldsõnaline ja see põhineb emotsioonil, et hinnatõus on paha, isegi kui hinnatõusu põhjused on objektiivsed. Ehk siis meie hinnangul on kaebus alusetu. Kindlasti on õige konkurentsiameti käitumine talle usaldatud ärisaladuste hoidmisel," kommenteeris ta omanike liidu aktsiooni.

Eesti Omanike Liit on ka varem kohtuaktsioone korraldanud. Märtsis kutsus Eesti Omanike Keskliit üles asuma kohtuvõitlusse maamaksu vastu ja neist vaidlustest esimene jõuab kohtuistungini 14. augustil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:39

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing