Anne Oja • 10. august 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Vitsuti firmal 300 000 krooni maksuvõlga

Miks peakski saamatule riigile usinalt makse maksma, leiab mees ise.

"Kui sa küsid, miks Majanduskaitse Büroo riigimakse korralikult ei maksa, siis vastus on, et viimased aastad oleme neid küll väga loiult maksnud," kommenteeris Vitsut. "Ma ei näe põhjust, miks peaksime valitseva poliitilise võimu saamatuse ja valed päeva- ja majanduspoliitilised otsused oma taskust kinni maksma," lisas ta.

"Muidugi saab praegu meilt riigimaksud seaduse ja sanktsiooni ähvardusel kätte, aga minu südametunnistus küll ei piina, et me praegu ühiskonna kulude solidaarsest kandmisest aktiivselt osa ei võta," ütles ta.

Majanduskaitse Büroo 311 471kroonisest maksuvõlast moodustab suurima summa sotsiaalmaks, mida ettevõte võlgneb 172 719 krooni.

Majanduskaitse Büroo deklareeris möödunud aasta ärituluks 4,7 miljonit ja puhaskasumiks 0,25 miljonit krooni. Aasta varem olid samad näitajad 4 miljonit ning 0,1 miljonit krooni. Majandusaasta aruande andmetel kasvas möödunud aastal teenuste müük 19%.

Majanduskaitse Büroo juhatuse liige Vitsut kuulub Rahvaliitu ja kandideeris viimastel valimistel riigikokku. Ajakirjandusele on ta rääkinud, et unistab justiitsministri kohast.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt