Sakreti omakapital kukkus miinusesse

Julia Vlasova 19. august 2008, 00:00

Osaühingu omanikud on nüüd valiku ees, kas kuulutada terve aasta turul püsinud ettevõte pankrotistunuks või puistata raha juurde. Olukorra teeb raskemaks see, et mullu avas Sakret betoontoonsegude tehase Eestis ja seejärel ka Leedus. Ettevõtte juhtkond ei salga oma ambitsioonikaid tulevikuplaane, mille kohaselt moodustab eksport 60 protsenti kogu tehase toodangust.

Sakreti juht Andris Vanags ütles dv.ee-le: "Plaanime suurendada eksporti Skandinaaviamaadesse, töötame aga ka meie sortimendi laiendamise kallal."

Vanags rääkis, et 3,7 miljoni kroonine miinus neid pankrotile mõtlema ei sunni. "Investeerisime sel aastal piisavalt palju, miljon eurot, nii et 3 miljonit krooni meid pankrotti välja kuulutama ei sunni," sõnas ta.

"Planeerime Sakreti eksporti laiendada. Sel aastal kasvasid ekspordinäitajad juba 30 protsenti. Panustame mobiilsete süsteemide ja seadmete eksporti. Töötame alles esimest aastat, nii et meie näitajad on uustulnuka jaoks, eriti suures tööstusharus, täiesti normaalsed. Miljoneid investeerides ei saa kohe oodata häid tulemusi, eriti Balti riikide praeguses majandussituatsioonis," selgitas Vanags.

Juulis avatud Mäo tehase aastane tootmismaht on 150 000 tonni kuivsegusid. Tehase toodangut veetakse Norrasse, Soome ja Lätti.

2004. aastal alustanud Sakreti Läti tehas suudab toota 110 000 tonni kuivsegusid aastas.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:41
    Otsi:

    Ava täpsem otsing