18. august 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Sakreti omakapital kukkus miinusesse

Osaühingu omanikud on nüüd valiku ees, kas kuulutada terve aasta turul püsinud ettevõte pankrotistunuks või puistata raha juurde. Olukorra teeb raskemaks see, et mullu avas Sakret betoontoonsegude tehase Eestis ja seejärel ka Leedus. Ettevõtte juhtkond ei salga oma ambitsioonikaid tulevikuplaane, mille kohaselt moodustab eksport 60 protsenti kogu tehase toodangust.

Sakreti juht Andris Vanags ütles dv.ee-le: "Plaanime suurendada eksporti Skandinaaviamaadesse, töötame aga ka meie sortimendi laiendamise kallal."

Vanags rääkis, et 3,7 miljoni kroonine miinus neid pankrotile mõtlema ei sunni. "Investeerisime sel aastal piisavalt palju, miljon eurot, nii et 3 miljonit krooni meid pankrotti välja kuulutama ei sunni," sõnas ta.

"Planeerime Sakreti eksporti laiendada. Sel aastal kasvasid ekspordinäitajad juba 30 protsenti. Panustame mobiilsete süsteemide ja seadmete eksporti. Töötame alles esimest aastat, nii et meie näitajad on uustulnuka jaoks, eriti suures tööstusharus, täiesti normaalsed. Miljoneid investeerides ei saa kohe oodata häid tulemusi, eriti Balti riikide praeguses majandussituatsioonis," selgitas Vanags.

Juulis avatud Mäo tehase aastane tootmismaht on 150 000 tonni kuivsegusid. Tehase toodangut veetakse Norrasse, Soome ja Lätti.

2004. aastal alustanud Sakreti Läti tehas suudab toota 110 000 tonni kuivsegusid aastas.

Autor: Julia Vlasova

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt