Hädaliste aktsiad kukkusid edasi

Romet Kreek 22. august 2008, 00:00

USAs juba varem peksupoisteks osutunud ettevõtete aktsiad olid ka eile börside avanedes kannatajateks.

Finantssektor kannatas taas. Fannie Mae ja Freddie Maci aktsia kukkusid varasematest päevadest aeglasemas tempos ning põhjaõngitsejad suutsid korraks aktsiad koguni tõusule pöörata. Fannie Mae aktsia oli madalaimal tasemel pärast 1988. aasta novembrit ja Freddie Maci oma pärast 1990. aasta oktoobrit.

Siiski on üha levinum arvamus, et USA keskpank ja riigikassa peavad vastavalt lubadusele need ettevõtted ära päästma. Investeerimispanga Lehman Brothersi aktsia hind vajus 3,5 protsenti, 13,25 dollarile. See mõjukas investeerimispank käis Aasias oma aktsiad pakkumas, kuid huvi oli leige.

Teises kvartalis vähenesid finantssektori kasumid võrrelduna aasta tagasi sama perioodiga 91 protsenti.

Nafta hind tõusis eile 3,3 protsenti ning see lisas koormat lennukompaniide ja autotootjate aktsiatele. UALi aktsia hind langes 7,3 protsenti, 11,50 dollarile. Hiiglasliku võlakoorma all ägava General Motorsi aktsia hind langes 2,6 protsenti, 9,90 dollarile.

Nafta hinna tõusu põhjustas kartus, et Venemaa naftaeksport võib väheneda seoses pingetega USA ja Venemaa vahel.

Meelestatus oli negatiivne ka Euroopas ja Aasias. Aasias kukkusid pankade aktsiad - ikka USA sama ala esindajate pealt šnitti võttes. Huvitaval kombel on hakanud Bloombergi ilmuma uudised, kui palju on millistel pankadel Fannie Mae ja Freddie Maci võlakirju - justkui võiks tekkida surve nende väärtuste mahakandmiseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:41

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing