Riigikogu kiiduväärt üksmeel maksu vastu

ÄP 02. september 2008, 00:00

Riigieelarve on pingeline - ja millal see ka poleks -, mistõttu aeg-ajalt mulksavad veepinnale uued, või hoopiski vanad, maksuideed. Üks nendest on väga lihtne ning sealjuures väga ebademokraatlik - lastetusmaks. Nõukogude ajal oli see kuus protsenti brutopalgast lastetutele meestele sõltumata perekonnaseisust ja abielus lastetutele naistele. Tõsi, jäi ka alandavate tõendite toomise võimalus. Vallalised naised selle maksu alla ei kuulunud.

Lastetusmaks oleks riigi jõhker sekkumine perepoliitikasse. Praegu on 21. sajand, mitte enam 20nes.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:42
    Otsi:

    Ava täpsem otsing