Üks küsimus: Mida soovitaksite noortel õppida?

ÄP 02. september 2008, 00:00

Urmas Sõõrumaa, ettevõtja
Hea finantsharidusega oled igal pool üle keskmise hästi makstud. Neil inimestel, kes on huvitatud ettevõtlusega tegelemisest, on oluline raamatupidamist õppida. Tänapäeval pakutavad ärijuhtimine ja administreerimist puudutavad alad ei anna noortele seda, mida annavad finantsjuhtimine ja raamatupidamine.

Ülikoolis aga õppigu igaüks seda, mis hingele lähedal.

Leida Kikka, jalatsitootja Samelin juht
Tehnilisi erialasid. Eesti ei ole vaid kaubandusriik, peame tootma ka. Puudu on insenere. Vaatan küll oma mätta otsast, kuid seda on teised ka öelnud - noored ei õpi materjalitehnoloogiad ja muid tehnilisi alasid. Ühtegi konkreetset ala ma ei soovitaks. Baaserialalt saab edasi areneda. Mida tehnilisem, seda parem. Tegelikult peab inimene õppima seda, mida ta ise tahab.

Ott Licht, ASi Viru Õlu peadirektor
Viis või kümme aastat tagasi tahtsid kõik rahvusvahelist ärijuhtimist õppida, pärast ei teadnud isegi, mis spetsialist neist sai. Tööandja juures on rohkem hinnas heast koolist IT-tausta ja rahvusvahelise kogemusega spetsialist.

Abiturient võiksid juba teada, et temast saab finantsist, insener, IT-spetsialist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:42
    Otsi:

    Ava täpsem otsing