ÄP fototoimetus • 1. september 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Üks küsimus: Mida soovitaksite noortel õppida?

Urmas Sõõrumaa, ettevõtja

Hea finantsharidusega oled igal pool üle keskmise hästi makstud. Neil inimestel, kes on huvitatud ettevõtlusega tegelemisest, on oluline raamatupidamist õppida. Tänapäeval pakutavad ärijuhtimine ja administreerimist puudutavad alad ei anna noortele seda, mida annavad finantsjuhtimine ja raamatupidamine.

Ülikoolis aga õppigu igaüks seda, mis hingele lähedal.

Leida Kikka, jalatsitootja Samelin juht

Tehnilisi erialasid. Eesti ei ole vaid kaubandusriik, peame tootma ka. Puudu on insenere. Vaatan küll oma mätta otsast, kuid seda on teised ka öelnud - noored ei õpi materjalitehnoloogiad ja muid tehnilisi alasid. Ühtegi konkreetset ala ma ei soovitaks. Baaserialalt saab edasi areneda. Mida tehnilisem, seda parem. Tegelikult peab inimene õppima seda, mida ta ise tahab.

Ott Licht, ASi Viru Õlu peadirektor

Viis või kümme aastat tagasi tahtsid kõik rahvusvahelist ärijuhtimist õppida, pärast ei teadnud isegi, mis spetsialist neist sai. Tööandja juures on rohkem hinnas heast koolist IT-tausta ja rahvusvahelise kogemusega spetsialist.

Abiturient võiksid juba teada, et temast saab finantsist, insener, IT-spetsialist.

Autor: ÄP

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt