Augustiralli taga olid Eesti väikeinvestorid

Tõnis Oja 15. september 2008, 00:00

Tulles tagasi augustikuu juurde, mis oli parim kuu Tallinna börsil alates 2007. aasta veebruarist, nähtub väärtpaberikeskuse statistikast, et nn augustiralli peasüüdlasteks tuleks ilmselt pidada Eesti investoreid, eriti eraisikutest investoreid.

Nimelt kasvas augustis Eesti investorite osakaal Tallinna börsiettevõtete omanikeringis 1,8 protsendipunkti võrra 54,5 protsendini. Suuremate välisinvestorite, Rootsi ja Luksemburgi investorite osakaal kahanes vastavalt 1,4 protsendipunkti võrra 23,0 protsendini ning 0,8 protsendipunkti võrra 4,4 protsendini.

Kui vaadata investorite (õigemini väärtpaberikontode) arvu, siis augustis kasvas pea kõikide börsiettevõtete investorite arv, peamiselt Eesti füüsilisest isikutest investorite osas.

Baltika aktsionäride arv kasvas augustis 183 ehk 12 protsendi võrra 1650 kontoomanikuni, eraisikutest aktsionäride arv kasvas 150 kontoomaniku ehk 13 protsendi võrra 1304 kontoomanikuni.

Baltika aktsia hind kerkis augustis 37 protsenti, olles Ekspress Grupi järel suurim tõusja. Meediaettevõtte aktsia hind kerkis möödunud kuul 38 protsenti. Ekspress oli erand ka selle poolest, et hoolimata aktsia hinna tormilisest tõusust nii erainvestorite kui ka investorite arv kokku augustis langes.

Pärast neljapäevast suurt kukkumist toimus reedel vastupidine liikumine. Aktsiate hinnad kerkisid üle 1,5 protsendi, suurim tõusja oli Baltika.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:43

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing