Neivelt ja Vare ei pea Kobini uue valitsuse ideed mõttekaks

Kaisa Tahlfeld 23. september 2008, 00:00

Raivo Vare sõnul pole sellistel spekulatsioonidel aga mingit mõtet. "Arvestades, et meil on parteipoliitiline mängureeglistik, pole sellistel spekulatsioonidel mingit mõtet. Ja niikaua, kuni kriis on nii suur, et enam kuidagi ei saa, siis mittepoliitilistel ministritel pole mingit šanssi, see on võimatu," kommenteeris Vare.

Indrek Neivelti sõnul ei tasu seda teemat isegi mitte kommenteerida. "Kuulge, jätke see teema, mina ei hakka küll midagi kommenteerima. Meil on demokraatlik vabariik, meil on valimised," märkis Neivelt.

"Meenutan ühte naljakat seika seoses Neiveltiga - Indrek pakkus mingil hetkel, et tasuks kaaluda võimalust eelarve miinusesse lasta ja riigireservid kahjumit tootvast deposiidist kasutusele võtta. Peaminister ütles seepeale, et ta ei ole nõus Neivelti väidetega. Kuid millega ta nõus ei olnud? Neivelt ütles, et tasuks kaaluda! Peaminister vastas, et ei tasu," rääkis Kobin.

Kobini arvates ei julge karjääripoliitikud teha raskeid otsuseid, tema arvates tuleks välja otsida riigi parimad pojad ja need rooli panna, sest vaid nii hakkavad asjad muutuma.

"Mis minu "valitsuskabinetti" puutub, siis selleks, et raskeid otsuseid teha, on vaja minevikutaagata inimesi. Karjääripoliitikud ei julge teha raskeid otsuseid. On vaja inimesi, kellel pole valijate hääli kaotada ja kes julgeksid otsuseid vastu võtta. Indrek Neivelti kätte julgeks oma riigi anda küll," kommenteeris Kobin.

Tema sõnul need poliitilised parteid, kes sellele mõttele alla kirjutaksid, näitaksid sellega, et nad tegelikult hoolivad riigist, mitte oma võimust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:44

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing