Reiljani protsessi tunnistaja: sularaha liigub jälgi jätmata

Kadrin Karner 23. september 2008, 00:00

Kilp tunnistas, et ta on Aare Pärnaga rääkinud rahast, täpsemalt 1,5 miljonist kroonist. "Pärn ütles, et... nii, et..., et soovitakse raha," rääkis Kilp naerdes. Prokurör nõudis täpsustamist, kes Pärnalt raha küsis. "Ilmselt pidas Pärn silmas Tarmo Silda," oli tunnistaja vastus.

Ka tuli teemaks raha liikumise tee. Kilp tunnistas, et kui räägiti rahast, siis oli tegemist sularahaga ning raha liikumise kõige tõenäolisem tee oli Arco Vara inimese Hillar-Peeter Luitsalu (kuulub omanikeringi - toim) kaudu. Prokuröri küsimuse peale, kas arutati ka varianti, et raha kantakse üle? "Ma arvan, et kõikidele on selge, et sularaha liikumisel jääb vähem jälgi." Kas saite aru, kes pidi selle raha maksma, küsis prokurör. "Sild küsis seda Pärna käest," sõnas Kilp.

Kuigi tunnistaja tõdes, et temale ei öeldud, kellele see raha Silla kaudu läheb, arutati omakeskis seda ikkagi. Kaalutud variantidest jäid pinnale presidendivalimiste toetamine ehk siis Rahvaliit, mis ongi tunnistaja sõnul Villu Reiljan.

Pärn piilub samal ajal mobiiltelefoni oma peos, naeratab kuidagi ebalevalt kaaskohtualusele Villu Reiljanile.

Tunnistaja Kilbilt uuritakse, milline oli tema seisukoht täiendavate kulutuste maksmise osas? "Ma arvan..., et... minu seisukoht oli ei," vastas tunnistaja pika pinnimise ja venitamise järel.

Teise tunnistajana seisis eilsel istungil kohtu ees Go Groupi omanik Marcel Vichmann, kes tõdes, et Aivo Pärna käest küsiti 1,5 miljonit krooni. "Pärn sõnaselgelt ei öelnud, milleks seda vaja oli," sõnas Vichmann ning jätkas, "ma arvasin, et räägime Rahvaliidule andmisest."

Veel rääkis Vichmann, et Aivo Pärn oli kehvas rahalises seisus pärast seda, kui Realwaylt tagatisraha ära võeti. "Selle (ostmisest loobumise-toim) taga oleks võinud olla Wipestrexi pankrott ja Aivo (Pärn - toim) enda oma ka," selgitas Vichman.

"Aivo arusaam oli see, et tema pakkumine oli ainus ja õige. Pakkumine oli 380 miljonit krooni. Lõpuni ei läinud ta sellepärast, et kartis ilma jääda tagatisrahast," sõnas Vichman kohtu ees.

Marcel Vichmann nõustus Aivo Pärna Rävala pst 8 kinnistu soetamisel aitama, kuna Pärnal endal raha ei olnud ning vandeadvokaat Leon Glikman kinnitas, et kõik on seaduspärane.

"Wipestrexil rahalisi vahendeid polnud ja Realway oli nõus investeerima," lausus Vichmann.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:44

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing