Katre Pilvinski • 1. oktoober 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Börsispekulant: iga USA kauplemispäeva lõpuks olen rahas

"Huvitavad ajad on praegu globaalsetel rahaturgudel. Päevasisene volatiilsus on ennenägematu. 29. septembri S&P 500 indeksil oli esmakordne üle 100punktise liikumisega päev," kommenteeris ta.

Investeeringute suhtes USAs soovitas ta mitte minna liiga ahneks. "Tuleb kaine pilguga investeeringud üle vaadata ja siis otsustada, mida hoida veel, mis positsioon sulgeda," rääkis ta.

"Pigem tuleks hoiduda kauplemisest radioaktiivsete finantssektori aktsiatega. Avada näiteks kuhugi demokonto ning võimalusel teha seal ka tehinguid, et saada visuaalselt aru, mida need liikumised endast rahaliselt kujutavad. Peamine, et reaalne raha säiliks kontol paremateks aegadeks," märkis Kits.

Enda investeeringute kohta USAs ütles börsispekulant, et on päevakaupleja. "Iga kauplemispäeva lõpuks olen rahas. Investeerimisportfelli ei oma. Praegu tundub rahas olemine õigustatud. Dollar liigub euro suhtes positiivses suunas," rääkis Kits.

Kaotustest rääkides ütles ta, et kui ikka S&P 500 indeksi 20 päeva keskmine liikumisulatus on 42 punkti, siis see viitab erilisele turuolukorrale. "Suure volatiilsuse tõttu olen vähendanud nii kauplemiskogust kui ka tehingute arvu."

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt