ÄP fototoimetus • 7. oktoober 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Suurkliendid viisid raha Swedbankist

"See peab paika, et pärast mitu päeva meedias kestnud spekulatsioone on meil rohkem raha välja läinud, kui sisse tulnud. Eelkõige on oma raha välja võtnud kliendid, kel on kontol enam kui 250 000 Rootsi krooni. Kuid läinud nädala keskpaigast on raha väljavool lõppenud," selgitas Swedbanki investorsuhete juht Johannes Rudbeck Rootsi majandusuudiste ajakirjale Affärsvärlden.

250 000 Rootsi krooni (400 000 Eesti krooni) oli varem ülempiir, milleni hoiused Rootsis tagatud olid. Esmaspäeval tõstis Rootsi valitsus ülepiiri 500 000 Rootsi kroonile (800 000 Eesti kroonile).

"Klientide raha on liikunud Swedbank Robur AB riigivõlakirjade fondidesse, teiste fikseeritud intressidega Roburi toodetesse, võlakirjadesse ja isegi teistesse pankadesse," kommenteeris Rudbeck tendentsi, et raha väljavõtmise asemel on seda pigem ümber paigutatud Swedbanki muudesse toodetesse.

Panga klientide arv samas vähenenud ei ole. "Fakt on see, et oleme kliente juurde saanud - septembris oli netojuurdekasv ligi 40 000," ütles Rudbeck.

Eile kinnitas Rudbeck uudistebüroole Direkt, et raha väljaviimise trend on juba pöördunud. "Eelmise nädala keskel tulime turule uue tulevikukonto tootega Max. Nägime toote suurt mõju, negatiivne trend on möödunud," lisas Rudbeck.

Eestis pole Swedbanki kliendid lasknud end meediakärast ärevusse ajada. "Swedbank Eesti üksuse kliendid ei ole tavapärasest erineval määral oma hoiuseid tühjendanud ega katkestanud, seega ei ole ka raha suurenenud väljavoolu," ütles Swedbanki Eesti juht Priit Perens.

"Võrreldes aastataguse ajaga on hoiuste maht Eesti Swedbankis kasvanud umbes 10 protsendi võrra. Võttes arvesse praegust majandusolukorda, on säästude 10protsendiline kasv igati hea tulemus," lisas ta.

Autor: ÄP

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt